Sleyn Evankeliumijuhla keräsi Helsinkiin viikonlopun aikana 20 000 kävijää

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) vuosittainen kesätapahtuma Evankeliumijuhla keräsi Helsinkiin viikonlopun aikana 20 000 kävijää. Lisäksi ohjelmaa suorana seurasi Facebookin kautta tuhansia ihmisiä ympäri Suomen.

Evankeliumijuhlan järjestelypäällikön Tero Honkamäen mukaan viikonloppu sujui erittäin hyvin ja väkeä oli paljon liikkeellä, selviää Sleyn tiedotteesta.

– Vuotuisella kesäjuhlallamme on suuri merkitys evankeliumiyhdistyksen kokoavana tapahtumana, johon saavutaan ympäri Suomen. Olemme myös tyytyväisiä siihen, miten paljon uusia ihmisiä tapahtumiin viikonlopun aikana on osallistunut.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Meilahden seurakunta. Meilahden seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus kiitti Sleytä yhteistyöstä, jonka tuloksena juhlat saatiin Helsinkiin.

– Nämä juhlat ovat osoitus siitä, että olemme löytäneet toinen toisemme.

Tapahtuman teemaa ”Tässä ei ole kaikki” käsiteltiin viikonlopun aikana raamattuopetuksissa ja puheenvuoroissa Jäähallissa, Meilahden kirkolla ja Sleyn Helsingin toimipisteissä. Lapsille ja nuorille oli myös omaa ohjelmaa.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii koko maassa ja tekee lähetystyötä kymmenessä eri maassa. Sunnuntaina Evankeliumijuhlilla siunattiin lähetystyöntekijöitä uusille työkausille eri maihin.

Valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään vuosittain juhannusta seuraavana viikonloppuna. Evankeliumijuhlaa on järjestetty vuodesta 1874 alkaen. Ensi kesänä Evankeliumijuhlaa vietetään Kalajoella 29.6.–1.7.2018 teemalla ”Kuin hiekanjyväset meren rannalla”.

Kuva: Jani Laukkanen / Evankeliumijuhla

Lue myös:

Hengellisillä kesäjuhlilla on mietitty turvallisuuskysymyksiä jo vuosia – ”Maailma on muuttunut”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSRK:n uusi puheenjohtaja Matti Taskila: Vanhoillislestadiolaisuuden opetus ei muutu
Seuraava artikkeliPaavo Ruotsalaisesta kertova ooppera Herääminen julkaistaan äänitteenä

Ei näytettäviä viestejä