Sisäministeri Räsänen: Ruotsin tunnustus voi johtaa kriisin syvenemiseen Lähi-idässä

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen (kd.) on huolestunut Ruotsin päätöksestä tunnustaa Palestiinan itsenäisyys. Ruotsin vastikään aloittanut hallitus on nostanut Palestiinan tunnustamisen hallitusohjelmaansa.

Palestiinalaishallinnossa päätös on otettu ilolla vastaan. Räsäsen mukaan päätös on kuitenkin harkitsematon ja voi johtaa jopa kriisin syvenemiseen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja antoi maanantaina lausunnon, jossa hän arvioi pohjoismaiden sopivan tunnustamiseen yhteisen linjauksen. Räsänen haluaisi korostaa nimenomaan neuvotteluihin rohkaisemista. Hän pitää neuvotteluja ainoana tienä kestävään rauhaan Lähi-idässä.

Räsnen myös toivoo, että kansainvälinen yhteisö ottaisi huomioon Israelin oikeutetuiksi näkemänsä turvallisuusvaatimukset. Hänen mukaansa Hamasin raketti-iskut osoittavat, etteivät alueluovutukset toimi ilman rauhansopimusta.

– Hamas kuuluu tälläkin hetkellä palestiinalaisten yhteishallitukseen. Hamas ei ole luopunut väkivallasta tai tavoitteestaan tuhota Israelin valtio, Räsänen sanoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHelluntaipastorin työt jättäneistä selvitys
Seuraava artikkeliKyrkans Tidning: Ruotsin kirkko tukee Palestiinan tunnustamista

Ei näytettäviä viestejä