Sisäministeri Maria Ohisalo nosti sateenkaarilipun salkoon Diakin kampuksella Pride-viikon kunniaksi

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Helsingin-kampuksella vedettiin maanantaina aamuyhdeksältä sateenkaarilippu salkoon Helsinki Pride -viikon merkiksi. Lippua nostamassa olivat sisäministeri Maria Ohisalo, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä sekä Diakin rehtori Tapio Kujala ja palvelujohtaja Elina Juntunen.

– Pride-viikko kulkueineen on yhdenvertaisuuden juhlaa, mutta yhdenvertaisuutta ei pitäisi unohtaa minään päivänä, sisäministeri ja Maria Ohisalo sanoo Diakin tiedotteessa.

Ohisalo on toiminut Diakin työelämäneuvottelukunnan jäsenenä.

Diakin rehtorin Tapio Kujalan mukaan oppilaitoksen arvoihin kuuluvat sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ihmisoikeudet ja tasa-arvo.

– Diakissa jokainen korkeakouluyhteisön jäsen tulee kohdatuksi ja hyväksytyksi omana itsenään, Kujala sanoo tiedotteessa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä Helsingin seurakuntayhtymästä kertoo, että on tärkeää kouluttaa osaajia, ”jotka tunnistavat sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden, jotka tarjoavat hyväksyvän peilin vähemmistöön kuuluvalle ja jotka tukevat jokaista ihmistä tämän omassa identiteetissä”.

– Yhteiskunnallisella tasolla Diakin kannanotto yhdistyy siihen vahvaan rintamaan, jossa vaaditaan translain saattamista ajan tasalle. Pride on liikettä kohti täyttä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. On tärkeää, että korkeakoulut ovat mukana siinä liikkeessä.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluista Pridessa ovat mukana Arcada, Diak, Humak, Laurea ja Metropolia sekä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene.

Tällä viikolla vietettävä Helsinki Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia esillä pitävä teemaviikko. Diakonia-ammattikorkeakoulu kouluttaa sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen alojen ammattilaisia, jotka toimivat työssään yhteiskunnan tukea tarvitsevien parissa.

Kuva: Olli Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKotimaa24 toivottaa hyvää pyhää! – Juhannus on tien raivaajan juhla, joka kutsuu luontoon ja valoon
Seuraava artikkeliMiksi sateenkaariparien vihkiasia ei ole edennyt piispainkokoukseen? – Arkkipiispa: Ensin on pitänyt analysoida erimielisyyttä

Ei näytettäviä viestejä