Seurakuntien taloa esitetään purettavaksi Vantaalla

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Tikkurilan keskustassa sijaitsevan Seurakuntien talon purkamista.

Jos kirkkovaltuusto 30.9. tekee purkupäätöksen, Vantaan seurakunnat aikoo hakea kaupungilta asemakaavamuutosta tonttiin, johon kuuluvat sekä tyhjillään seisova Tikkurilan kirkko että Seurakuntien talo.

Seurakuntien talossa on Tikkurilan seurakunnan, Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan ja seurakuntien yhteisten palveluiden toimisto- ja toimitiloja. Tikkurilan ja ruotsinkielisen seurakunnan tilat voitaisiin sijoittaa Tikkurilan uuden kirkon yhteyteen. Yhteisiä palveluita voidaan sijoittaa viereiseen Bethania-rakennukseen ja hajasijoittaa eri seurakuntiin.

Seurakuntien talo on rakennettu vuonna 1976 Vantaan seurakuntien virastotaloksi. Rakennusta ei ole suojeltu. Rakennuksen peruskorjauksesta laadittiin hankesuunnitelma keväällä 2013. Suunnitelman mukaan lähes alkuperäisessä kunnossa olevan rakennuksen korjaaminen maksaisi yli 10 miljoonaa euroa.

Koska arvioitu hinta ylittää Vantaan seurakuntien taloudelliset resurssit, yhteinen kirkkovaltuusto päätti kesäkuussa 2013, että peruskorjauksen vaihtoehtona pitää tutkia kiinteistön muut kehittämisvaihtoehdot. Nyt on siis päädytty esittämään purkamista.

Kirkkovaltuusto teki 4.12.2012 päätöksen huonokuntoisen Tikkurilan kirkon purkamisesta. Tarkoitus on ollut hakea asemakaavamuutosta kirkon purkamisen ja uudelleen rakentamisen sallivaksi. Jos yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy seurakuntien talon purkamisen, Vantaan seurakunnat hakee asemakaavamuutosta koko tontin alueelle.

Seurakuntien talon purkaminen ja korttelin kehittäminen niin, että sille voisi sijoittua asunto- ja liikerakentamista, toisi osan Tikkurilan kirkon tarvitsemasta rahoituksesta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Jeesus piti luontohartauksia”
Seuraava artikkeliUskonsotien 
uusi 
aikakausi

Ei näytettäviä viestejä