Seurakuntien musiikkitoiminta myötätuulessa

Seurakuntien lasten musiikkileikkikoulujen ja muiden soitinyhtyeiden ryhmä- ja jäsenmäärät kasvoivat merkittävästi vuonna 2010. Lasten soitinyhtyeiden osallistujamäärät kasvoivat 30 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Seurakuntien kuorotoiminnassa erityisesti lasten ja aikuisten kuorot ovat lisänneet suosiotaan. Monipuolinen musiikkitoiminta tuo lisää osallistujia seurakuntien pariin.

– Musiikkileikkikoulut ovat vahvassa kasvussa. Monissa seurakunnissa on lisätty musiikkileikkikoulun opettajan tuntimäärää, jotta kaikki halukkaat voitaisiin ottaa mukaan. Muskareiden kautta kynnys tulla mukaan seurakunnan toimintaan on ehkä kaikkein matalin. Ne tuovat perheitä mukaan myös jumalanpalveluksiin, kertoo Kirkon jumalanpalvelus- ja musiikkitoiminnan vs. musiikkisihteeri Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen Kirkkohallituksesta.

Vapaaehtoiset seurakuntalaiset ovat myös musiikkitoiminnassa merkittävä voimavara. Kuorolaiset ja soitinyhtyeiden jäsenet ovat suurin vapaaehtoisten ryhmä seurakunnan toiminnassa. Vuonna 2010 seurakuntien musiikkitoimintaan osallistui noin 40 000 vapaaehtoista.

Edellinen artikkeliTutkimus kartoitti veteraanien hyvinvointia ja turvattomuutta
Seuraava artikkeliYLE: Sairaanhoitajat antavat eheyttämishoitoja

Ei näytettäviä viestejä