Seurakuntia on nyt tasan 400

Vuoden alussa tapahtuneiden seurakuntaliitosten myötä seurakuntien määrä on laskenut kahdeksalla viime vuoden 408 seurakunnasta. Näin ollen vuonna 2017 evankelis-luterilaisia seurakuntia on tasan 400 ja seurakuntatalouksia 279.

Seuraavat seurakuntaliitokset astuivat voimaan 1.1.2017:

Turun arkkihiippakunta

Oripään seurakunta lakkautettiin ja liitettiin Pöytyän seurakuntaan. Seurakunnan alueena on Oripään kunnan ja Pöytyän kunnan alue. Laajentuneen seurakunnan nimenä on Pöytyän seurakunta.

Luvian seurakunta lakkautettiin ja liitettiin Eurajoen seurakuntaan. Laajentuneen seurakunnan alueena on Eurajoen kunnan alue. Seurakunnan nimenä on Eurajoen seurakunta.

Tampereen hiippakunta

Padasjoen, Kärkölän ja Kuhmoisten seurakunnat lakkautettiin ja liitettiin Hollolan seurakuntaan. Laajentuneen seurakunnan alueena on Kuhmoisten kunnan, Kärkölän kunnan, Padasjoen kunnan ja Hollolan kunnan alue. Laajentuneen seurakunnan nimenä on Hollolan seurakunta.

Mikkelin hiippakunta

Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakunnat sekä Kotka-Kymin seurakuntayhtymä lakkautetaan. Tilalle perustetaan uusi Kotka-Kymin seurakunta, jonka alueena on Kotkan kaupunki.

Kuopion hiippakunta

Rääkkylän seurakunta lakkautetaan ja liitetään Kiteen seurakuntaan. Seurakunnan alueena on Rääkkylän kunnan ja Kiteen kaupungin alue.

Kuva Hollolan kirkosta: Juhana Säde

Lue myös:

Kiteen ja Rääkkylän seurakuntaliitos: Pakkoraosta kajastaa valoa

Hollolaan megaluokan seurakuntaliitos – ”Ei haittaa, jos diakonimme pysyy”

”Oripään liittyminen Pöytyän seurakuntaan on hyvä asia”

Siun seurakunta -hanke: ”Ilman hyvää tahtoa hyväkään organisaatio ei toimi”

Edellinen artikkeliNyt tärppäsi – Kemin kirkkoherraksi neljä hakijaa
Seuraava artikkeliSuomalaiset suhtautuvat kielteisesti neljään uskonnolliseen ryhmään

Ei näytettäviä viestejä