Seurakuntavaalien ehdokasrekrytoinnissa alkoi loppukiri

Marraskuussa pidettävien seurakuntavaalien ehdokasasettelun viimeinen viikko käynnistyy pian. Ehdokasrekrytoinnin loppukiriä vauhdittaa muun muassa Kirkkohallituksen kampanja, joka näkyy ja kuuluu julisteissa, somessa ja radiomainoksina.

Seurakuntavaalien projektipäällikkö Mari Leppänen Kirkkohallituksesta sanoo, että käynnissä ovat ehdokasrekrytoinnin olennaisimmat viikot.

Ehdokkaaksi ryhtymisen kynnystä on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi. Seurakuntavaalien verkkosivuilla on tarjolla yksityiskohtaiset ohjeet aiheeseen liittyen.

– Monen lähteminen mukaan on rohkaisua vaille. Toivon, että jokainen seurakunnan työntekijä rohkaisee ainakin yhden henkilön ehdokkaaksi ja tukee näin listojen kokoajia. Näissä talkoissa riittää töitä meille kaikille, Leppänen sanoo

Leppänen kertoo toistuvasti törmänneensä seurakuntien työntekijöiden kysymykseen voivatko he olla ehdokasrekrytoinnissa apuna ja mukana. Hänen vastauksensa kysymykseen on, että kyllä voivat.

– Työntekijöillä on paitsi lupa, myös suuri vastuu asiassa. Tähän ovat julkisesti työntekijöitä rohkaisseet myös kaikki kirkon piispat, Leppänen muistuttaa.

Mari Leppänen kertoo, että parhaillaan pidettävillä Kirkon viestintäpäivillä Tampereella seurakuntavaalikampanja saa muutenkin uutta vauhtia. Valtakunnallista vaalikampanjaa vauhditetaan mediassa ja katukuvassa eri kasvoilla. Ensimmäiset näistä julkistetaan perjantaina.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja pyrkii eduskuntaan
Seuraava artikkeliSeurakuntien talous koheni

Ei näytettäviä viestejä