Seurakuntavaalien äänestys käynnissä – Kotimaa24 seuraa tapahtumia

”Hyvää huomenta! Loistava sää vaalipäivänä, joten nyt äänestämään klo 11–20”, tviittasi Haapajärven seurakunta aamulla. Sääennusteen mukaan myös koko maassa näyttäisi oleva hyvä vaalisää.

Seurakuntavaalien äänestyspaikkoina toimivat seurakuntien pääkirkot, mutta mahdollisesti myös muut aluekeskusten kirkot. Kaikkiaan valeissa valitaan noin 8300 luottamushenkilöä, ehdokkaita on noin 16 000, mikä on hieman vähemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Itsenäisissä seurakunnissa valitaan edustajat kirkkovaltuustoon, seurakuntayhtymiin kuuluvissa seurakunnissa puolestaan valitaan edustajat yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä paikallisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon.

Ennakkoäänestys päättyi viime lauantaina. Siinä annettiin paikoin enemmän ääniä kuin vuoden 2014 vaaleissa, mutta paikoin vähemmän.

Vaalien tulokset päivittyvät seurakunnista kirkon yhteiselle seurakuntavaalit.fi-sivustolle. Vaalistudio sunnuntai-iltana kello 21–23 evl.fi:ssä ja Youtubessa.

Kotimaa24 seuraa vaalitapahtumia illan mittaan.

Kuva: Olli Seppälä. Äänestys käynnissä Meilahden kirkossa Helsingissä. Meilahden ja Töölön seurakunnat yhdistyvät vuoden 2019 alussa, joten Meilahdessa äänestetään uuden Töölön seurakunnan luottamushenkilöistä.

Lue myös:

Kirkkoherra lupasi morsiamensa kanssa: Jos Toivakan äänestysprosentti on yli 40, menemme helmikuussa naimisiin

Edellinen artikkeliPiispa Seppo Häkkinen saarnassaan festarinuorille: ”Rohkaisen teitä tunnustamaan väriä”
Seuraava artikkeliSeurakuntavaaleissa käytiin sopuvaalit ainakin 50 seurakunnassa – määrä melkein kaksinkertaistui

Ei näytettäviä viestejä