Seurakuntapastori: Erotiikkamessut oli hyvä kokemus

Evankelisluterilaisen kirkon osallistuminen viikonlopun Sexhibition –erotiikkamessuille herätti etukäteen kohua ja kiivasta keskustelua. Messuilla mukana ollut Tikkurilan seurakunnan seurakuntapastori sekä psykoterapeuttiopiskelija Toni Fagerholm kommentoi Kotimaa24:lle kokemuksia messuilta.

– Kokemus messuilla olosta oli kaikin puolin positiivinen. Järjestäjiä pitää kiittää siitä, että he olivat antaneet kirkon messuständille fiksun paikan eli oman erillisen osaston kokonaan eri tilasta, missä esiintymislavat olivat. Meidän kanssamme samassa hallissa olivat Pelastakaa lapset ry, joitain välinekauppiaita ja kaapeliyhtiö, joka mainosti omaa toimintaansa.

Fagerholmin mukaan messujen alkuilta oli hiljainen, mutta loppuillasta osastolla oli joku koko ajan keskustelemassa kirkon työntekijöiden kanssa.

– Keskustelut olivat lähes poikkeuksetta hyvässä hengessä käytyjä. Ihmiset olivat kokeneet hyväksi sen, että olimme paikalla. Itsekin koin, että tarvetta läsnäolollemme oli siinäkin mielessä, että joissakin keskusteluissa oli jopa sielunhoidollista ulottuvuutta.

Fagerholmin mielestä messuille kannatti mennä, mutta asian tiimoilta noussut kohu tekee hänet surulliseksi.

– Siinä toistuu tietynlainen kuvio: joku ihminen näkee, että kirkko tekee jotain, mikä hänelle itselle on vierasta ja sen takia hän eroaa kirkosta. Olen ihan varma, että sellainenkin ihminen löytää edelleen itselleen sopivaa toimintaa seurakunnasta. Henkilökohtaisesti näen kirkon sellaisena, että sen seinät ovat leveällä ja katto korkealla ja meillä on tarjota erilaista tarjontaa erilaisille ihmisille – ja joskus jopa yllättää heitä. Mutta tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliVäitös: Seurakunnan rakennemuutoksen johtaminen vaatii uutta johtamiskulttuuria
Seuraava artikkeliKauppakeskukset houkuttelivat ennakkoäänestäjiä

Ei näytettäviä viestejä