Seurakuntaa vaihtanut Carter: Naisten alistaminen pahin ihmisoikeusrikkomus

Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter on NBC:n haastattelussa todennut, että naisten alistaminen ja hyväksikäyttö ovat pahin, huomiotta jäänein ja kokonaisvaltaisin ihmisoikeusrikkomus. Carter on kirjoittanut aihepiiristä myös hiljattain ilmentyneen kirjan A Call To Action: Women, Religion, Violence, and Power.

Carterin mukaan konservatiiviset uskonnolliset johtajat, jotka sanovat naisten olevan miehiä alempiarvoisia Jumalan silmissä, ovat epäsuorasti vastuussa naisiin kohdistuvasta epäoikeudenmukaisuudesta. Kyseessä on Carterin mielestä väärä tulkinta pyhistä kirjoituksista.

– Kun ihmiset näkevät paavin ,Southern Baptist Conventionin ja muiden sanovan, että naiset eivät voi olla miesten tavoin pappeja, syntyy ajatus, että vaimoaan saa myös kohdella alamaisenaan haluamallaan tavalla, entinen presidentti lausui NBC:n uutisten mukaan.

Tasa-arvokysymys on muodostunut Carterille niin tärkeäksi, että hän on vaimoineen jättänyt naisten pappeuden kieltävän linjan vuoksi Southern Baptist Conventioniin kuuluvan seurakuntansa.

Carterin mukaan Raamatusta on löydettävissä myös sukupuolten tasa-arvoa tukeva tulkintalinja. Pariskunta onkin nyt liittynyt naisten pappeuden sallivaan baptistiseurakuntaan.

Carter kertoi NBC:n haastattelussa kirjoittaneensa paaville katolisen kirkon naiskäsityksen haastavan kirjeen, vaikkei uskokaan sen muuttavan paavin tai kirkon kantaa asiaan. Hän kuitenkin katsoo nykyisen paavi olevan paljon vastaanottavaisempi naisten tasa-arvokysymyksissä kuin edeltäjänsä.

(Kuva: U.S. National Archives/Wikipedia)

Lisää Carterin ajatuksista lisää täältä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeurakuntatalosta mahdollisesti kirjasto Kuopiossa
Seuraava artikkeliUskonnollisuus ei rajoitu koulujen lauluissa vain virsiin

Ei näytettäviä viestejä