Seurakunta vie uudet jäsenensä jääkiekkopeliin

TPS

Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, onko tällaista järjestetty ennen?

– On, kaksi kertaa. Tänä vuonna tulijoita oli paljon.

Jääkiekko on aika raju peli. Miksi uudet seurakuntalaiset pyydetään juuri lätkäpeliin?

– Halli on meidän seurakunnan alueella ja siinä on suuria lähiöitä vieressä. Turkuhalli on myös meidän toimintapaikka, meillä on siellä säännöllinen yleisöluisteluvuoro. Meillä on Tepsin kanssa muutenkin yhteistyötä, seurakunta on ollut kerran otteluisäntänä.

Oletteko kannustusporukan johtaja?

– Me pidetään kyllä kovaa ääntä siellä Tepsin puolesta.

Ilves on tällä hetkellä sarjajumbona. Haiskahtaako tässä pikkaisen menestysteologia, kun vietti seurakuntalaiset juuri Ilves-peliin – eli haetaanko varmaa voittoa?

– Tämä oli kutsumisen kannalta hyvä ajankohta. Matsista tulee tiukka, ei tässä mitään menestysteologiaa taustalla ole, Lehikoinen nauraa.

Saitteko kritiikkiä kutsusta?

– Ei. Ihmiset ovat tykänneet. Eräs mies soitti, että on ollut 30 vuotta ulkomailla ja tuli nyt takaisin Suomeen. Hän ihasteli kutsua ja tahtoi kiittää siitä, muttei itse pääse peliin. Yksi henkilö oli kriittinen, halusi mieluummin koiranäyttelyyn.

– Jos kirkkoon kutsuisi, ei kovinkaan moni tulisi. Lätkämatsiin on helpompi tulla. Seurakunnan työntekijät ovat siellä paikan päällä ja heille esitellään kahvin lomassa seurakunnan toimintaa tunti ennen matsia.

Paikalla on myös henkilö TPS:n valmennusjohdosta ja jääkiekkolegenda Timo Nummelin.

Edellinen artikkeliPihkala piispanvaalista: Äidin neuvo olisi ollut tarpeen
Seuraava artikkeliTeuvo V. Riikonen johtajaksi Parikanniemisäätiöön

Ei näytettäviä viestejä