”Seurakunnan tehtävänä on muistuttaa toivosta” – Kalle Leppälä valittiin Hausjärven kirkkoherraksi

Hausjärven seurakunnan vaalilautakunta vahvisti 12.11.2023, että seurakunnan kirkkoherraksi on välittömällä kansanvaalilla valittu Kalle Leppälä, 42. Äänestyksen voittanut Leppälä sai 265 ääntä, toiseksi tullut Hattulan seurakunnan seurakuntapastori Miikka Anttila 123 ja Hyvinkään seurakunnan kappalaisena toimiva Petteri Kerko 97 ääntä. Äänestysprosentti oli 11,45.

Leppälä siirtyy tehtävään Riihimäen seurakunnan seurakuntapastorin paikalta. Leppälä on iloinen valituksi tulemisestaan.

– Fiilikset ovat kaikin puolin hyvät.

VALMISTUTTUAAN TEOLOGIAN maisteriksi vuonna 2008, Leppälä sai vokaation Hyvinkäälle. Siitä lähtien Leppälä on asunut Hyvinkäällä, vaikka siirtyi Riihimäen seurakunnan palvelukseen 2010. Hausjärvikin on vuosien varrella ehtinyt tulla tutuksi. Leppälä kertoo kohdanneensa Riihimäen vuosinaan monia hausjärveläisiä.

– Lisäksi Hyvinkään iso hautausmaa ja krematorio sijaitsevat Hausjärvellä. Naapureitahan tässä on oltu.

Leppälä hahmottaa Hausjärven yhtäältä perinteiseksi maalaisseurakunnaksi, toisaalta eläväiseksi osaksi pohjoista ruuhka-Suomea.

– Hausjärveltä löytyy paljon toimintaa ja runsaasti lapsiperheitä. Se on tärkeä asia tulevaisuuden kannalta.

Yksi Leppälän vaalipuheissa toistunut teema oli kasvatukseen panostaminen.

– Lapsi- ja perhetyöhön sekä nuorisotyöhön ja nuoriin aikuisiin täytyy panostaa seurakunnassa. Tärkeä viesti ihmisille on toivo. Seurakunnan tehtävänä on muistuttaa toivosta.

Leppälä pohtii ihmisten olevan ymmärrettävästikin ahdistuneita nykyään.

– Viime vuodet ovat olleet raskaita. On ollut sairauksia, sotia ja monenlaisia mullistuksia. Siksi puhetta toivosta tarvitaan. Myös armosta täytyy puhua. Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön slogan tiivistää mielestäni jotain olennaista armosta – ”Sinä riität, sinä kelpaat, sinä et ole yksin”.

Leppälä painottaa viestin psykodynaamisen merkityksen olevan valtava.

SEURAKUNTIEN TODELLISUUTEEN mahtuu myös haasteita. Sen Leppälä tiedostaa todeten, että hengellisyys on murroksessa.

– Seurakunnan vastuu korostuu entisestään. Spiritualiteetti-tutkimuksetkin todistavat, kuinka hengellisyyden periytyminen on vähentynyt.

Toinen haaste on tavoittaa ulkopuolisiksi itsensä kokevat ihmiset, sivulliset.

– Suomessa ei ole koskaan asunut yhtä paljoa ihmisiä yksin kuin nykyään. Yhden hengen talouksia on valtavasti. Seurakunnalla on paljon annettavaa liittymisen ja kuulumisen kokemuksen suhteen.

VIIME VUOSINA Leppälän arkea on seurakuntatyön lisäksi rytmittänyt väitöskirjanteko. Leppälä viimeistelee väitöskirjaa avioeroihin liittyen. Viime talvena hän toimi Ypäjän seurakunnan vs. kirkkoherrana.

– Se oli tarpeellinen kokemus tulevaisuuden kannalta.

Harrastuksikseen Leppälä kertoo ulkoilun, luonnon ja kuntoilun.

– Lisäksi käyn ahkerasti teatterissa. Olen myös neljän ihanan tyttären onnellinen isä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliKolumni: Jeesus sanoi, menkää ja tehkää, ei tulkaa ja istukaa
Seuraava artikkeliPiirakoita syödään kyynelten ja kiitollisuuden ilmapiirissä – Evakkolapset muistelevat varhaisia kokemuksiaan tänä syksynä sotauutisten varjossa

Ei näytettäviä viestejä