Selkävamma pakotti kirkkoherran muihin töihin

Vantaan Rekolan seurakunnan kirkkoherra Mikko Matikainen, 43, jättää tehtävänsä ja siirtyy Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelujen johtoon. Hän ottaa aluksi virkavapaata, mutta tuskin palaa enää Rekolaan.

Taustalla on Matikaisen selkävamma, josta toipuminen ei kirkkoherran työssä onnistu.

Matikainen joutui marraskuussa selkäleikkaukseen. Leikkaus onnistui, mutta oikean jalan hermovaurio palautuu hitaasti. Hän yritti palata työhönsä työkokeilun kautta osa-aikaisena, mutta työkyky ei palautunut toivotulla tavalla.

– Toipumista on vaikeuttanut myös pieni autokolari, joka aiheutti oireita selän vasemmalle puolelle. Näistä selvittäneen kuntoutuksella, mutta kirkkoherran työhön, joka vaatii paljon istumista asioiden valmistelun ja kokousten vuoksi, minusta ei nyt ole – valitettavasti, kertoo Matikainen.

Selkäsairauden aikana Matikainen sai kuitenkin yhteydenoton Kansan Raamattuseuralta, joka kutsui hänet koulutusosastonsa johtoon. Hän aloittaa uudessa tehtävässään elokuun puolivälissä tuolloisen työkykynsä rajoissa. Rekolassa hän jatkaa osa-aikaisena 26. toukokuuta asti, jonka jälkeen hän jää kesälomalle.

Matikainen aloitti Rekolan seurakunnan kirkkoherrana syyskuussa 2007. Aiemmin hän toimi vastaavassa tehtävässä Halikossa.

Edellinen artikkeliLiisa Björklund: Perustulo purkaisi tukiriippuvuuden
Seuraava artikkeliLoviisan pyllykuviot ponnahtivat jälleen pintaan

Ei näytettäviä viestejä