Sattuma soi kirkolliskokoukseen valitulle voittovirren

VirsilinkkiMika Nurmen ehdokasesittelylinkistä avautuu yllättäen virsi 404.

– Nöyräksi vetää, Mika Nurmi naurahtaa.

Hän ei tiedä, mistä kyseinen linkki on hänen nimensä kohdalle ilmaantunut. Kaikille muille ehdokkaille avautuu nimeä klikattaessa ehdokasta esittelevä sivu.

– Eivätköhän nämä ole kirkon tiedotuskeskuksen linkkejä. Voi olla, että kirkon sivusto antaa arvonnan tuloksena virren, jos haettua sivua tai linkkiä ei löydy. Muistan kerran itsekin saaneeni virren jostain linkistä kirkon nettisivuilla, Nurmi sanoo.

– En minä nyt itseäni mitenkään voittajana pidä, yhteiseksi hyväksi tässä yritetään tehdä töitä. Tällaisesta luottamuksesta on kiitollinen. Onneksi virsi viittaa Kristukseen eikä niinkään ihmiseen, toista kautta kirkolliskokoukseen valittu Nurmi kommentoi.

”Murra pimeyden valta, suista vallat turmion”, virressä lauletaan. Lähteekö Nurmi kirkolliskokoukseen suistelemaan valtoja?

– Ehkä minä enemmän ajattelen niin, että kyllähän Kristus on jo kuoleman ja pahan ja perkeleen voittanut. Olemme viemässä ilosanomaa. Meillä on toivoa niin kuin kolmannessa säkeistössä sanotaan, että ”anna meille toivo luja vastoinkäymisissäkin”.

Nurmi nostaa tulevalta kirkolliskokouskaudelta esiin muutaman tärkeän asian. Niitä ovat kysymys määräenemmistöpäätöksistä, kirkon hallintorakenne eli hiippakunta- vai rovastikuntamalli, talousasiat ja pitkään keskusteltu kysymys diakonaatista.

Käy klikkaamassa Mika Nurmen nimeä ja lukemassa virren sanoja täältä

Edellinen artikkeliTutkija: Vanhoillislestadiolaisille ”totuuskomitea”
Seuraava artikkeliPapit pärjäsivät kuolleisuustutkimuksessa

Ei näytettäviä viestejä