Sateenkaarimessu televisioidaan ensimmäistä kertaa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu sateenkaarimessu televisioidaan ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan tämän viikon perjantaina. Helsingin Kallion kirkossa vietettävä jumalanpalvelus esitetään tv-jumalanpalveluksena sunnuntaina 29.6. kello 10.

Messun televisioinnista päätettiin jo viime vuonna osana lähetyssuunnitelman kokonaisuutta, kertoo ohjelmapäällikkö Kimmo Saares Kirkon tiedotuskeskuksesta.

– Sateenkaarimessut ovat olleet osa Suomen kirkollista todellisuutta jo yli kaksikymmentä vuotta. Meidän tehtävämme on tv-jumalanpalvelusten osalta kuvata kirkon todellisuuden monimuotoisuutta, oli kyse sitten sateenkaarimessusta tai vaikka Napuen taistelun muistojuhlasta.

Saares muistuttaa, että tv-jumalanpalveluksista suuri osa dokumentoi seurakuntajumalanpalveluksia, mutta sen rinnalla halutaan antaa kosketusta jumalanpalveluselämän monimuotoisuuteen.

Saares pitää mahdollisena, että sateenkaarimessun televisiointi jakaa mielipiteitä kuten muutkin hartausohjelmat.

– On mahdotonta miellyttää samalla ohjelmalla kaikkia katselijoita tai kuuntelijoita. Jopa sama ohjelma voi herättää vahvimmat vastalauseet ja innostuneimmat kannustukset. Pyrimme niin sanotusti avaamaan erilaisia ikkunoita Jumalan todellisuuteen.

Kallion seurakunta järjestää sateenkaarimessuja säännöllisesti Alppilan kirkossa. Messun järjestäminen Kallion kirkossa liittyy parhaillaan käynnissä olevaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-teemaviikkoon.

Yle osallistuu Pride-viikkoon käsittelemällä seksuaalivähemmistöihin liittyviä teemoja Yle Teemalla, Yle Areenassa, Yle Puheessa ja Elävässä arkistossa. Saareksen mukaan Ylen painotus ei ollut esillä, kun messun televisioinnista ja aikataulusta sovittiin.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNiinistö tapasi koptien paavin – tapaa myös Aleksandrian patriarkan
Seuraava artikkeliLakivaliokunta hylkäsi kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista

Ei näytettäviä viestejä