Santeri Marjokorpi Uusi Tie -lehden päätoimittajaksi

Kustannus Oy Uuden Tien hallitus ja Kansanlähetyksen liittohallitus valitsivat Suomen teologisen instituutin (STI) pääsihteeri, teologian maisteri Santeri Marjokorven Uusi Tie -lehden uudeksi päätoimittajaksi ja Kansanlähetyksen julistustyöntekijäksi. Marjokorpi aloittaa tehtävässään 28. elokuuta 2023.

Marjokorpi valittiin tehtävään usean hakijan joukosta. Marjokorven edeltäjä, nykyinen päätoimittaja Leif Nummela aloitti tehtävässään syyskuussa 1993, joten hän ehti toimia päätoimittajana peräti kolmenkymmenen vuoden ajan.

MARJOKORPI MYÖNTÄÄ Kotimaalle olevansa valinnastaan iloinen.

– Olen lukenut Uusi Tie -lehteä jo pitkään sekä ollut kolumnistinakin jo vuosien ajan. Odotan innolla pääseväni kirjoittamaan pääkirjoituksia sekä tekemään lehteä. Kuulen kutsun mediassa tapahtuvaan vaikuttamistyöhön.

Marjokorpi kertoo Uusi Tie -lehden vahvuudeksi sen perinteikkään linjan: keskiössä on ja pysyy kolme asiaa.

– Herätys, Raamattu ja lähetys. Uskon hyvien sisältöjen kantavan.

Marjokorpi toteaa Leif Nummelan saappaat suuriksi täyttää.

– Leif on ollut rohkea päätoimittaja, joka ei ole kumarrellut kuvia tai auktoriteetteja. Hänen tinkimättömyyttään arvostavat monet eri mieltä olevatkin. Toivon lehden pysyvän yhtä rohkeana linjanvetäjänä jatkossakin.

UUSI TIE ei aio kaihtaa kiisteltyjäkään aiheita. Yksi lukijoissa huolta herättävä aihe on Marjokorven mukaan kirkon liberalisoitumiskehitys.

– Moni kokee, että kotiseurakunnasta ei enää saa sitä ravintoa, mitä sieltä aiemmin on saanut. Kirkon suunta pohdituttaa monia. Tätäkin aihetta tullaan käsittelemään rohkeasti.

Marjokorpi näkee, että Uusi Tie voisi toimia laajan joukon äänenkantajana.

– Ennen vanhaan monilla herätysliikkeillä oli oma lehtensä. Nyt tuo joukko on kaventunut. Uskon, että monet klassiseen kristinuskoon sitoutuneet herätysliikkeet voivat löytää Uusi Tie -lehdestä heitä palvelevan median.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKuvanveistäjä Raimo Jaatisen näyttely nostaa esille hiljaiset todistajat
Seuraava artikkeliKolumni: ”Kristilliset arvot” yhdistetään kaikin­puoliseen konserva­tiivisuuteen ja jopa ahtaaseen kansallis­mielisyyteen

Ei näytettäviä viestejä