SANSA hämmentyi määrärahalinjasta: Voiko meiltä enempää pyytää?

SANSA_logo

Evästyksenä asian uudelleenvalmistelua varten neuvosto esitti, että yhtymän ei pitäisi antaa 2012–2014 lähetysmäärärahoja kolmelle kirkon lähetysjärjestölle, joukossa Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat (SANSA). Käytännössä päätöksen taustalla on kysymys lähetysjärjestöjen, kirkkoneuvoston mielestä liian kireästä tai epäselvästi ilmaistusta, suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen ja naispappeuteen. Määrärahojen asteittainen pudotus koskisi myös Kansanlähetystä ja Kylväjää.

Yhtymän taannoiseen kyselyyn SANSA on vastannut, että se toimii kirkkolain ja -järjestyksen mukaan: ”Kaikkia ihmisiä tulee kohdella kunnioittavasti, tasapuolisesti ja hyviä tapoja noudattaen… SANSA sitoutuu kirkon toistaiseksi muuttumattomaan käsitykseen siitä, että avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto.”

– Voiko kirkon viralliselta lähetysjärjestöltä odottaa enempää kuin että se sitoutuu kirkon käsityksiin ja voimassaoleviin päätöksiin, lähetysjohtaja Juha Auvinen kysyy SANSAn tiedotteessa.

Auvinen muistuttaa, että SANSAlla on ollut pappisnaisia lähetteinä jo vuodesta 1997.

Lausunnossaan yhtymälle SANSA toteaa, että ”SANSA toimii seurakuntien ja yhteisöjen kanssa riippumatta niiden virkakäsityksestä ja antaa työntekijöilleen tässä kysymyksessä omantunnon vapauden. SANSAn hallitus on käytännössä linjannut, että palvelukseen palkataan pappeja, jotka toimivat kaikissa tilanteissa yhteistyössä naispuolisten pappien kanssa.”

– SANSA kiinnittää kaikessa toiminnassaan huomiota tasa-arvo- ja ihmisoikeuskysymyksiin ja tukee yhteistyökumppaneitaan näissä pyrkimyksissä. Näiden kysymysten nostaminen Suomessa lähetyskannatuksen kynnyskysymyksiksi tuntuu pöyristyttävältä, kun maailmalla taistelemme kumppaniemme rinnalla niiden kristittyjen oikeuksien puolesta, joiden henki uskonsa tähden on uhattuna, sanoo lähetysjohtaja Juha Auvinen.

– Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjän kannalta Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston evästykset lähetysmäärärahojen jaon uudelleen valmistelua varten ovat sikäli hämmentäviä, että pyydetyssä lausunnossamme olemme lyhyesti pyrkineet kertomaan, miten käytäntömme eivät riko kirkolliskokouksen päätöksiä vastaan, tiivistää talousjohtaja Hans Rönnlund Kylväjän tiedotteessa.

Lue myös: Kolme lähetysjärjestöä menettämässä tukensa Helsingissä

Lue linjauksen taustoista yhteisen kirkkoneuvoston esityslistasta

Edellinen artikkeliIranilaispastorin asianajaja vetoaa paaviin ja YK:hon
Seuraava artikkeliBritannian kirkkoja piinaavat metallivarkaat

Ei näytettäviä viestejä