Säätiö varoittaa: Ilmastonmuutos uhkaa kirkkorakennuksia Britanniassa

Ilmastonmuutos uhkaa Ison-Britannian kirkkoja, varoittaa brittiläinen säätiö The National Churches Trust. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

Historiallisten kirkkojen kunnostamista ja korjaamista tukeva säätiö sai viime vuonna avustushakemuksia neljänneksen edellisvuotta enemmän. Syynä hakemusten lisääntymiseen on The National Churches Trustin mukaan paitsi muihin tukiin tehdyt leikkaukset myös ilmastonmuutos.

Säätiön toimitusjohtaja Claire Walker kertoo The Guardianille, että runsaat sateet ja kovat myrskyt ovat rasittaneet kirkkojen sadevesijärjestelmiä ja viemäröintiä. Tulevaisuudessa ongelmat lisääntyvät Walkerin mukaan edelleen.

Entistä runsaammat sateet voivat vahingoittaa kirkkojen puu- ja kivirakenteita, ja kova tuuli ja myrskyt saattavat repiä kattoja ja torneja. Ilmastonmuutoksen seurauksena Isoon-Britanniaan saattaa levitä myös uusia tuholaisia. Erityisesti Walker mainitsee puuta syövät termiitit. Niitä esiintyy jo Ranskassa lähellä Isoa-Britanniaa ja Ranskaa erottavaa Englannin kanaalia.

Viime vuonna 480 kirkkoa ja kappelia haki tukea The National Churches Trustilta. Säätiö myönsi 230 avustusta, joiden arvo oli yhteensä 1,7 miljoonaa puntaa eli runsaat 1,9 miljoonaa euroa.

Kuva: Canterburyn katedraali. Marek Bernat / Freeimages.

Lue myös:

Englannin kirkkorakennukset rapistuvat

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKommentti: Pitkä päivä huippukokouksessa on ohi, ja sen päätteeksi tekee mieli kiittää Sauli Niinistöä
Seuraava artikkeliKeravalaisella koti-isällä on erikoinen haaste – yrittää koskettaa tuhatta kirkkoa kesän aikana

Ei näytettäviä viestejä