Ruotsin kirkon jäsenmäärä väheni marraskuussa odotettua enemmän

Marraskuun aikana Ruotsin kirkosta erosi merkittävästi enemmän ihmisiä kuin viime vuonna samaan aikaan, kertoo Kyrkans Tidning. Tänä vuonna marraskuussa erosi 3 221 jäsentä, kun viime vuoden marraskuussa 1 976 henkilöä jätti kirkon jäsenyyden.

Yhteensä tänä vuonna Ruotsin kirkosta on eronnut 85 000 jäsentä. Yksi kiivaimmista erokuukausista on tavanomaisesti lokakuu. Tämän vuoden lokakuussa Ruotsin kirkosta erosi 20 374 ihmistä, mikä on 7 000 enemmän kuin viime vuonna. Eroluvut eivät olleet ennennäkemättömän suuret. Vuonna 2013 Ruotsin kirkosta erosi 20 019 lokakuun aikana.

Lokakuu on ollut perinteisesti suosittu erokuukausi, koska marraskuussa eroavat joutuvat maksamaan vielä seuraavan vuoden kirkollisveron.

Kyrkans Tidningin mukaan erolukemat ovat olleet kuluvana vuonna tavallista suuremmat, koska Aftonbladet ja Sveriges Radio julkaisivat selvityksen seurakuntien ja Ruotsin kirkon ulkomaanmatkoista. Tuolloin selvisi, että kirkon rahoilla oli tehty luksusmatkoja. Myös Mitt Kors -kampanjan jälkivyöryssä viime kesänä kirkosta on erottu, lehti analysoi.

Kuva: Olli Seppälä. Lundin tuomiokirkko.

Lue myös:

Ruotsin kirkossa riidellään rististä

Ruotsin kirkon jäsenkato kiihtyy

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOulun hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliIsisin orjuuttamat jesidinaiset ottivat vastaan Saharov-ihmisoikeuspalkinnon

Ei näytettäviä viestejä