Ruotsidemokraattien kohu ei yllättänyt arkkipiispa Wejrydiä

Populistinen ruotsidemokraatit nostaa Ruotsissa kannatustaan ja puolueeseen liitytään tiuhaan. Ruotsidemokraateilla on edustajia myös kirkolliskokouksessa, mutta suurimpien kirkkojen johtajien mukaan heidän seurakunnissaan ei juuri puoluetta tueta, käy ilmi Dagen-lehden uutisesta.

Ruotsidemokraatteja on tällä viikolla kiusannut puolueen talouspoliittisen neuvonantajan Erik Almqvistin julki tulleet rasistiset kommentit. Puolueen puheenjohtaja Jimmy Åkesson on lokakuussa ottanut tiukan rasismin vastaisen linjan. Almqvist erotettiin puolueen johtotehtävistä.

Vaikka puolueella on Ruotsin kirkolliskokouksessa omia edustajia, arkkipiispa Anders Wejryd kertoi Dagenille kuulleensa seurakuntalaisilta kovin harvoin puoluetta tukevia lausuntoja.

– Kirkolliskokouksessa he vaikuttavat olevan melko eristäytyneitä, eivätkä he ole mukana valiokuntatyössä. Valitettavasti en hämmästynyt viime päivien puoluetta koskevista paljastuksista, arkkipiispa sanoo.

Useat kirkkojen johtajat kommentoivat ruotsidemokraattien muukalais- ja muslimivihamielisen asenteen olevan epäkristillinen.

– En tiedä, mistä puolueen arvoperusta löytyy, mutta kristillinen se ei joka tapauksessa ole, sanoo Kjell Larsson, Ruotsalaisen allianssilähetyksen lähetysjohtaja.

Edellinen artikkeliImaami: Yhteinen uskontotieto loisi tarpeen islamilaisille kouluille
Seuraava artikkeli”Uskonto ei ole ratkaiseva tekijä parisuhteessa”

Ei näytettäviä viestejä