Rukoushelmien kehittäjä, emerituspiispa Martin Lönnebo on kuollut

Martin Lönnebo. Kuva Kaj Aalto. Sovittava kuvaajan kanssa. Sopimuskuvaaja. Lönnebo, rukoushelmet, mystiikka, rukous

Ruotsalainen emerituspiispa Martin Lönnebo on kuollut. Protestanttisten rukoushelmien kehittäjänä tunnettu Lönnebo kuoli 93-vuotiaana perheensä läsnä ollessa 26.4.

Lönnebo oli Linköpingin hiippakunnan piispa vuosina 1980–1995.

– Oma elämäntehtäväni on ollut kuiskaajan tehtävä, Martin Lönnebo sanoi toimittaja Kaj Aallolle Kotimaan haastattelussa maaliskuussa 2021.

– Ota helmi kerrallaan, ota askel kerrallaan.

Lönnebon pian kolme vuosikymmentä sitten ideoimat rukoushelmet ovat olleet menestys ympäri maailman. Niitä pidetään pedagogisesti nerokkaina, koska ne toimivat kaiken ikäisten käsissä.

Ruotsissa Lönnebo on tunnettu myös ympäristökysymysten esiin nostamisesta. Kotimaan haastattelussa hän nosti myös Greta Thunbergin profeetan rooliin.

– Profeetan tunnusmerkki on, että hän on peloton ja sanoo sen, mitä muut eivät halua nähdä ja kuulla, Lönnebo perusteli.

Samassa haastattellussa Martin Lönnebolta kysyttiin, mikä on elämän tarkoitus.

– Kylläpä teet ison kysymyksen. Uskon elämän tarkoituksen olevan, että hyödyttää elämää sen sijaan että vahingoittaisi sitä, hän vastasi.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkopalvelujen tuottama Seurakuntavaalit 2022 -kampanja palkittiin Vuoden Hopeahuipulla
Seuraava artikkeliKotimaan ja Kyrkpressenin yhteistilat siunattiin

Ei näytettäviä viestejä