”Rukoilemme suojelusta elämänsä toisten puolesta riskeeraaville”

Kirkot ja kristilliset avustusjärjestöt ovat yhdistäneet eri tavoin voimiaan Japanissa auttaessaan maanjäristyksen ja tsunamin uhreja. Neljä luterilaista kirkkoa on muun muassa perustanut oman yhteisen avustushankkeensa. Fukushiman ydinvoimalan tilanne on yhä vakava ja säteilyarvot korkealla.

– Rukoilemme Jumalan armoa ja jumalallista varjelusta niille, jotka riskeeraavat oman elämänsä auttaakseen muita, totesi Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Olav Fykse Tveit kirjeessään Japanin kirkoille 23.3.

Katastrofi on tuonut yhteen KMN:n jäsenkirkkoja, jotka tekevät nyt yhdessä avustustyötä monien muiden järjestöjen ja viranomaisten ja vapaaehtoisten kanssa auttaakseen Japanin katastrofin uhreja.

Myös kristillisiä kirkkoja on tuhoutunut Japanin maanjäristyksessä ja sitä seuraavassa tsunamissa ja kirkkojen jäseniäkin on kateissa.

Japanissa kuolleita on yhteensä ainakin noin 10 000 ja yli saman verran ihmisiä on kateissa.

Myös neljä luterilaista kirkkoa on yhdistänyt maassa voimansa ja perustanut oman auttamisyksikkönsä.

Kansainvälinen kirkkojen yhteinen katastrofiapu ACT International tekee koordinoivaa työtä maassa ja on kirkkojen pyytäessä luvannut lähettää maahan kriisiapuryhmän.

Luterilaisesta maailmanliitosta muistutetaan, että Japanin katastrofi on iskenyt erityisen kovasti vanhoihin ihmisiin. Noin neljännes japanilaisista on yli 65-vuotiaita, ja vanhojen ihmisten prosentuaalinen osuus on suuri juuri onnettomuuden kohdanneella Koillis-Japanin alueella. Nuoret japanilaiset ovat suunnanneet joukolla etelään työn perässä.

Monet vanhat ihmiset ovat tilapäissuojissa. Onnettomuus jätti 400 000 ihmistä kodittomiksi.

(Etusivun kuva: Maximilian Dörrbecker/Wikipedia)

Edellinen artikkeliElisabeth Taylor kääntyi juutalaisuuteen
Seuraava artikkeliKirkkovaltuusto äänesti neljän seurakunnan puolesta Tampereella

Ei näytettäviä viestejä