Repo mukana siunaamassa Namibian uudet piispat

Namibian evankelisluterilaisen kirkon molempiin hiippakuntiin vihittiin sunnuntaina uudet piispat. Kirkon itäisen hiippakunnan ja kirkon johtavaksi piispaksi vihittiin teologian tohtori, pastori Shekutamba V.V. Nambala, 58. Hän on toiminut muun muassa kirkon keskustoimistossa ja viime vuodet Paulinumin teologisessa seminaarissa opettajana. Läntisen hiippakunnan piispaksi vihittiin teologian maisteri, pastori Josafat Shanghala, 66. Hän on toiminut pitkään seurakuntatyössä, viimeksi kirkkoherrana ja lääninrovastina.

Juhla pidettiin Ongwedivan konferenssikeskuksessa, jonka pihamaalle oli pystytetty kaksi isoa telttaa. Vieraita paikalla oli yli 2500. Ulkomaisten delegaatioiden lisäksi juhlaa kunnioittivat läsnäolollaan Namibian presidentti Hifikepunye Pohamba, pääministeri Nahas Angula sekä Ondangwan kuningas Elifas Kaulinge.

Suomesta piispanvihkimyksen toimittamiseen osallistui Tampereen piispa Matti Repo sekä Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen. Nyt virkaansa vihittyjä on Namibian kirkossa edeltänyt viisi aikaisempaa piispaa, joista neljän vihkimyksen on toimittanut Tampereen piispa.

Kuva: Ari Koivulahti

Edellinen artikkeliJerusalemin anglikaanipiispaa kehotettiin poistumaan Israelista
Seuraava artikkeliPunainen Risti aloitti hätäapukeräyksen

Ei näytettäviä viestejä