Repo: Hätätilaan vetoaminen voi tuottaa hätätilan

Repo FBMatti Repo muistuttaa Facebook-sivuillaan.

”Sellainen se ei suoranaisesti väitäkään olevansa. Asiallisesti ottaen se väittää olevansa paljon enemmän”, hän jatkaa. Tampereen piispa viittaa muun muassa Lähetyshiippakunnan perustamisasiakirjaan, jonka mukaan ”kirkollinen hätätilaoikeus” antaa valtuutuksen ohittaa kirkon hallinto ja järjestäytyä hiippakunnaksi, jotta ”mahdollisimman moni saisi kuulla oikean apostolisen viran välityksellä puhtaan evankeliumin äänen”.

”Puhtaan evankeliumin äänestä on toki syytä pitää kirkossa huolta. Mutta järjestyksen ohittavaa tietä ei kirkko voi uudistua, ainoastaan hajaantua. Hätätilaan vetoaminen voi tuottaa hätätilan, jota on vaikea korjata”, Repo kommentoi.

”Kirkon seurakuntia sitovat toisiinsa yhteinen Jumalan sana, yhteinen oppi ja tunnustus, yhteiset sakramentit ja yhteinen pappisvirka, johon piispa vihkii. Näiden tekijöiden keskinäinen tunnustaminen ilmenee yhteisessä jumalanpalveluksessa. Siinä on syytä pysytellä eikä askel askeleelta erkaantua. Teologisesti katsoen lähetyshiippakunta näyttääkin jo olevan oma kirkkonsa; sillä on oma piispa, joka vihkii omia pappeja toimittamaan omia jumalanpalveluksia omissa seurakunnissa oman hiippakuntajärjestyksen mukaan.”

Lähetyshiippakunnan uudeksi piispaksi valittu rovasti Risto Soramies on Tampereen hiippakunnan pappi eli hän on piispa Matti Revon kaitsennassa.

Matti Revon Facebook-sivut

Lue myös: Piispojen tuore kannanotto joutuu heti testiin Karjalohjalla

Linnavirta: Piispat ovat tehneet Karjalohjalla paljon pahaa

Piispa Häkkinen: Tuliko mitta täyteen?

Juhana Pohjola: Ihmettelen piispojen ”nyrkin heristelyä”

”Vakava hätätila” – lähetyshiippakunnalta raskaat madonluvut kirkolle

Edellinen artikkeliPertti Jarlalta Vuoden paras lause
Seuraava artikkeliKansanedustaja vaatii jälleen muutosta uskonnonopetukseen

Ei näytettäviä viestejä