Regina Leppänen on ensimmäinen nainen Kansanlähetyksen hallituksen puheenjohtajana

Suomen Evankelis-Luterilaisen Kansanlähetyksen liittohallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Regina Leppänen, 51. Hän on ensimmäinen nainen tehtävässä Kansanlähetyksen 52-vuotisen historian aikana.

– Minut valittiin yksimielisesti liittokokouksessa puheenjohtajaksi, eikä sukupuolesta käyty salissa keskustelua. Vaalivaliokunta päätti asettaa naisen ehdokkaaksi.

Regina Leppänen on ollut aiemmin liittohallituksen varapuheenjohtaja. Hän on pitkän linjan kansanlähetysaktiivi, mutta myös mukana kotikaupunkinsa Lahden seurakunnallisissa hallintoelimissä.

Leppänen korostaa, että liittohallituksen puheenjohtaja on ensisijaisesti hallinnollinen tehtävä eikä siihen liity asemavaltuutusta, joka koskee Kansanlähetyksessä vain paimennuutta eli pappeja. Heidän on oltava miehiä.

– Naisten asemaan tai rooliin ei Kansanlähetyksessä muuten kohdistu rajoituksia eivätkä he ole mitenkään alisteisessa asemassa. Mukana on paljon päteviä ja taitavia naisia, Leppänen sanoo.

Leppänen sanoo tekevänsä yhteistyötä naispuolisten pappien kanssa ja hän on ollut kokouksissa, joissa naisia on valittu papin virkaan Launeen seurakuntaan. Mutta hän sanoo ymmärtävänsä hyvin Kansanlähetyksen perustelut sille, että pappina tulisi olla vain mies.

– Olen ennen kaikkea luterilainen, joka toteuttaa uskoaan Kansalähetyksessä sekä tietysti omassa paikallisseurakunnassa. Katselen kirkkoa ensisijaisesti Launeen seurakunnan jäsenenä.

Leppänen sanoo, että työnsä kautta hän ymmärtää elämän erilaisuuden ja moninaisuuden. Hän työskentelee vastuuosastonhoitajana lastenpsykiatrian parissa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä. Leppänen on koulutukseltaan sairaanhoitaja, hallintotieteiden maisteri ja vaativan erityistason psykoterapeutti.

– Kansanlähetys on kirkon virallinen lähetysjärjestö. Edistämme rakkautta Raamattuun ja tuomme evankeliumia kaikille, myös kotimaassa, Leppänen määrittelee Kansanlähetyksen tehtävän ja roolin kirkossa.

Ennen Regina Leppästä Kansanlähetyksen puheenjohtajina ovat toimineet Tuomo Heikkilä, Heimo Karhapää ja Eino J. Honkanen.

Kuva: Anne Lepikko

Edellinen artikkeliPodcast: Rukoiletko pyhimyksiä, Oskari Juurikkala?
Seuraava artikkeliKummityttö kutsui kummisedän mukaan mielenosoitukseen ilmastotekojen puolesta

Ei näytettäviä viestejä