Redrama: Elämän suuntaa voi aina muuttaa

Redrama 420

Rap-artisti Lasse Mellberg eli Redrama elää todeksi elämänsä haavetta – raittiina. Alkoholista irti pääseminen on antanut voimia luoda toivoa myös muille, joille päihteet ovat muodostuneet ongelmaksi. Mellberg kertoo Kirkko
ja
kaupunkilehden haastattelussa myös miten hän, ateistiperheen lapsi tuli uskoon.

Muusikon urasta aina haaveillut nuori mies kohtasi suuren ja nopean suosion vuosituhannen alussa, ollessaan vasta 26-vuotias. Hänen itse tuottamansa albumi Everyday
Soundtrack ponkaisi tuolloin levylistojen kärkeen ympäri Eurooppaa ja Afrikkaa. Kaikki tapahtui jälkeenpäin katsottuna ehkä vähän liian nopeasti.

– Yhtäkkiä sain kaiken, mitä toivoin, Mellberg kertoo.

Suuri suosio sekoitti päätä, eikä ympärillä ollut ketään neuvomassa, miten menestykseen kannattaa varautua. Mellberg torjui vaikeat tunteensa alkoholilla. Viina lisäsi ongelmia, joita oli taas paettava uuteen humalatilaan. Mies alkoi liikkua myös epämääräisissä piireissä, sotki raha-asiansa ja velkaantui.

– Lopulta jouduin niin pohjalle, että en halunnut enää elää. Olin tuntenut niin jo pitkään suuresta menestyksestä huolimatta.

Mellbergin pelasti elämänmuutos. Hän tuli uskoon ja hakeutui vertaistukiryhmään.

Usko toi Lasse Mellbergin elämään rauhaa ja kiitollisuutta. Raitistumisen hinta oli kuitenkin se, että vanhat piirit oli pakko jättää taakse.

Nyt kolme vuottaa raittiina ollut Redrama pohtii, miten voisi vaikuttaa nuorten liialliseen päihteiden käyttöön. Hän haluaa kannustaa nuoria uskomaan, että elämän suuntaa voi aina muuttaa.

– Uskon ja tiedän voivani vaikuttaa musiikillani. Vaikka olenkin itseni takia kirjoittanut toivoa antavaa musiikkia, olen huomannut, että sanoitukseni antavat toivoa myös muille. Saan paljon pitkiä kirjeitä nuorilta, jotka ovat vaikuttuneet sanoituksistani, Redrama toteaa.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan 19.8. ilmestyneestä Kirkko ja kaupunki -lehdestä.

Kuva: Sony Music

Edellinen artikkeliPiispa: Kirkosta eroaminen ei kummoinen painostuskeino
Seuraava artikkeliSEN: Väkivallan kierre Egyptissä pysäytettävä

Ei näytettäviä viestejä