Rauhalalle ja Torkille kirjallisuuspalkinnot

Kirjailija Pauliina Rauhalalle on myönnetty Kiitos kirjasta -palkinto teoksesta Taivaslaulu. Otavan Kirjasäätiön tietokirjapalkinnon puolestaan sai teologian tohtori Juhana Torkki, joka on viimeksi julkaissut alkuvuodesta ilmestyneen Tarinan valta –kirjan.

Palkinnot jaettiin tänään Kirjan ja ruusun päivänä 23. huhtikuuta.

Rauhalan teos Taivaslaulu kertoo naisen asemasta lestadiolaisyhteisössä, mutta on samalla yleispätevä tarina rakkaudesta ja jaksamisesta.

”Taivaslaulu on samalla kertaa kaunis ja karu tarina naisesta, johon jokainen voi taustastaan riippumatta hyvin samaistua. Sen kieli on kirkasta ja kuulasta, muttei liian vaikeaselkoista tavallisen lukijan lähestyä”, palkintolautakunnan perusteluissa todetaan.

Puhetaidon kouluttaja, teologian tohtori Juhana Torkin kirjoja taas luonnehditaan palkintoperusteluissa nautinnollisiksi lukea, älyllisesti virkistäviksi ja ajan hermoon osuviksi.

”Torkki on osoittautunut laaja-alaiseksi ja syvälliseksi yhteiskunnan tarkkailijaksi ja ihmisten valmentajaksi”, perusteluissa todetaan.

Rauhalan saaman Kiitos kirjasta -palkinnon myönsivät Kirjakauppaliitto, Libro ry, Suomen kirjastoseura. Mitalin ja kunniakirjan käsittävä tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisenä vuonna ilmestynyt suomen- tai ruotsinkielinen kaunokirjallisuuteen kuuluva teos on ollut erityisen virikkeitä antava.

Torkin palkinnut Otavan Kirjasäätiö haluaa kirjallisuuspalkinnoillaan huomioida ja kannustaa kotimaisia kirjailijoita ja kirjallisen työn tekijöitä ja nostaa esiin heidän kulttuurisesti, sivistyksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtään. Kirjasäätiö jakoi palkintoja viidessä eri sarjassa. Torkin saaman tietokirjapalkinnon arvo on 15 000 euroa.

Rauhala on saanut aiemmin Taivaslaulu-romaanistaan myös Vuoden kristillinen kirja 2013 -palkinnon.

Kuvassa Pauliina Rauhala. Kuva: Jaani Föhr

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuomen kauneimman rakennuksen tittelistä kisaa viisi kirkkoa
Seuraava artikkeli”Papilla on maailman visionäärisin ammatti”

Ei näytettäviä viestejä