Raskaana olevaa kristittyä uhkaa kuolemantuomio Sudanissa

Sudanilainen oikeusistuin on määrännyt kuolemantuomion raskaana olevalle kristitylle naiselle. Hän on saanut tuomion uskosta luopumisesta ja aviorikoksesta.

Kristityn miehen kanssa naimisissa olevaa Meriam Ibrahimia syytettiin ensin viime vuonna aviorikoksesta, mutta naisen tunnustauduttua kristityksi syytteisiin lisättiin helmikuussa uskosta luopuminen. Kääntyminen islamista toiseen uskontoon on Sudanissa rangaistava teko, eivätkä musliminaiset eivät saa mennä naimisiin muiden uskontojen edustajien kanssa.

Sudanissa on aiemminkin tuomittu ihmisiä kuolemaan uskosta luopumisesta, mutta nämä ovat välttäneen rangaistuksen perumalla kääntymyksensä. Ibrahimillekin annettiin tähän mahdollisuus, mutta hän kieltäytyi. Ibrahimin mukaan hänet on kasvatettu ortodoksikristityksi, sillä naisen muslimi-isä ei ollut läsnä tämän lapsuudessa. Sudanissa lapset liittyvät lain mukaan isänsä uskontoon.

Kahdeksannella kuulla raskaana oleva Meriam Ibrahim on ollut helmikuusta asti vangittuna kaksivuotiaan lapsensa kanssa. Häntä uhkaa kuolemanrangaistus uskosta luopumisesta ja ruoskinta aviorikoksesta. Paikallisen lehdistön mukaan tuomiot pantaisiin täytäntöön naisen toivuttua synnytyksestä.

Länsimaiden lähetystöt ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty International ovat tuominneet rangaistukset ja kehottaneet Sudania kunnioittamaan uskonnonvapautta.

Asiasta kertoivat muun muassa BBC ja Huffington Post.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAikuisten virsikisan finaali käydään Turussa
Seuraava artikkeliRabbi ja sheikki paavin mukaan Lähi-itään

Ei näytettäviä viestejä