Pyllykuvioita ja apulaisoikeuskanslerin saarna

Loviisan kirkossa on aprillipäivän kynnyksellä syntynyt jännittävä ilmiö, kun aikaisemmin kirkon penkkeihin painautuneet pyllykuviot ovat nousseet uuden maalin alta uudestaan esiin.

Syynä on Loviisan sanomien mukaan vanhan pellavamaalin ja sen päälle maalatun alkydimaalin sekoittumisen aiheuttama kemiallinen lämpöreaktio, jonka käynnisti maaliskuinen kevätaurinko. Reaktio on synnyttänyt myös kaasua, joka havaintojen mukaan haisee pahalta.

– Tässä vaiheessa kuviot ovat vielä melko huomaamattomia, mutta haju on kuin haadeksesta, luonnehti tilannetta isännöitsijä Herbert Lindberg Loviisan seurakuntayhtymästä.

– Kaasu haisee ikään kuin kuravedeltä ja härskiltä silliltä, kommentoi palomestari Ahti Perälä puolestaan Loviisan sanomille.

Helsingissä, niin ikään aprillipäivänä, Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo on kutsunut apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen saarnaamaan Kallion kirkkoon jo täksi illaksi. Asiasta kertoi Helsingin seurakuntalehti Kirkko ja kaupunki.

Myös vapaa-ajattelijat osallistuvat messun järjestelyihin suurella panoksella. Esimerkiksi Helsingin vapaa-ajattelijoiden näytelmäryhmä aikoo illan kuluessa esittää seimikuvaelman.

Vierailevan saarnaajan mahdollisesti aiheuttamaan tungokseen varaudutaan jo etukäteen jakamalla tapahtumaan ilmaisia lippuja. Ne voi lehden mukaan noutaa Helsingin vapaa-ajattelijoiden toimistosta valtion virastoissa noudatettavana katsomusneutraalina virka-aikana.

(Kuva: Seppo J.J. Sirkka)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkohallituksessa merkittäviä päätöksiä – Kipassa luvassa yllätyskäänne?
Seuraava artikkeliKytkin: Euroopan parlamentissa vedotaan sunnuntain puolesta

Ei näytettäviä viestejä