Pyhän Henrikin palkinto Minna Havukaiselle

Pyhän Henrikin kulttuuripalkinto 2012 on tänään myönnetty valokuvataiteilija Minna Havukaiselle. Perusteena ovat ennen kaikkea näyttelykokonaisuudet Gravitest+ ja Puerperium, jotka kuvaavat syntymää vastasynnyttäneiden äitien muotokuvin, sekä Exitus, joka käsittelee kuolemaa, surua ja menetystä.

– Minna Havukaisen taide on niin merkittävää ja niin koskettavaa varmaan siksi, että viime kädessä se tekee näkyväksi rakkauden. Nykyistä maailmanmenoa saatetaan kyllä – eikä syyttä – syyttää kylmäksi ja itsekeskeiseksi, mutta syntymä ja kuolema, suoraan ja kirkkaasti katsottuna, paljastavat pintaa syvemmän totuuden: ihmiset välittävät toisistaan ja uskaltavat tulla toisilleen kalliiksi, vaikka sillä onkin hintansa, eron ja menettämisen suru, sanoi piispa Kaarlo Kalliala palkinnon myöntämistilaisuudessa Turussa.

–Näitä kuvia katsoessaan tulee miettineeksi, emmeköhän vain eläkin rakkaudessa ja kahlaa kaulaa myöten Jumalassa.

Katso kuvia Puerperium-näyttelystä

Pyhän Henrikin säätiön hallituksen perustaman palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustus taiteen tai muun kulttuurielämän alueella Turun arkkihiippakunnassa tehdystä sellaisesta työstä, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kirkollisen kulttuuriperinnön vaalimista tai kehittänyt kirkollisen elämän ja kulttuurielämän vuorovaikutusta. Ensimmäisen palkinnon vuonna 2004 sai muusikko Jukka Perko.

Edellinen artikkeliVoittonen: Keskustelunavaukset naispappeudesta kapea-alaisia
Seuraava artikkeliNainen vaietkoon

Ei näytettäviä viestejä