Puukirkkoseurakunnat yhdistivät voimansa

PetjvedenvanhakkoWIKI205

Keuruun museon amanuenssi Hanne Rokkonen on mukana kolmen kirkon tiedotusyhteistyössä.

– Tarkoituksena on yhdessä innostaa matkailijoita tutustumaan samalla matkalla kaikkiin kolmeen ainutlaatuiseen 1700-luvun kohteeseen. Vaikka ne on rakennettu 20 vuoden sisällä, avaa niistä jokainen aivan oman, erilaisen maailmansa. Niillä on erityiset tarinansa siitä, miksi ne on rakennettu ja millaisissa olosuhteissa, Rokkonen kertoo.

– Tätä jatketaan tulevina vuosina ja mietimme mahdollisesti muitakin yhteistyömuotoja.

Kirkot sijaitsevat 60 km säteellä toisistaan. Petäjävedeltä Keuruulle on matkaa noin 30 km, samoin Keuruulta Pihlajavedelle. Kirkkoihin tutustumaan rientänevät ensisijaisesti ne, jotka ovat valmiiksi kirkoista kiinnostuneita.

– Toivomme tietysti innostavamme uusia ihmisiä kirkkojen pariin. Kolmea kohdetta markkinoidaan erityisesti ryhmämatkailijoille, mutta vaikka yksittäinenkin kävijä tulisi yhteen kohteista, hänelle kerrotaan kahdesta muusta – myös nettisivuillamme, Rokkonen sanoo.

Petäjäveden vanha kirkko on yksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintölistalle hyväksytystä kohteesta. Keuruun vanha kirkko on Keski-Suomen vanhin jäljellä oleva kirkkorakennus. Se otettiin käyttöön vuonna 1758. Pihlajaveden vanha kirkko tunnetaan erämaakirkkona, joka nousi metsän syliin seurakuntalaisten voimin.

(Kuvan lähde: Wikipedia/Antti Bilund)

Edellinen artikkeliHautaustoimen maksuja tasataan seurakuntien välillä
Seuraava artikkeliLohjan Sley-messut jatkuvat

Ei näytettäviä viestejä