Puolan juutalaisten historian museo kamppailee Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnosta

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon tänä syksynä ensimmäistä kertaa. Esiraadin valitsemien neljän palkintoehdokkaan joukossa on Varsovassa sijaitseva Puolan juutalaisten historian museo.

Varsovan kaupungin ja Puolan kulttuuriministeriön tilaama museo avasi ovensa yleisölle Varsovassa keväällä 2013. Museon perusnäyttely esittelee Puolan juutalaisten tuhatvuotista historiaa ja avautunee syksyn aikana.

Museon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki. Se sijaitsee paikalla, joka oli aikanaan juutalaisen Varsovan sydän – alueella, jonka natsit muuttivat Varsovan ghetoksi toisen maailmansodan aikaan. Merkityksellinen sijainti vaati erityistä harkintaa rakennuksen arkkitehdeiltä.

Muut palkinnosta kisaavat ovat Serlachius-museo Göstan paviljonki Mäntässä, Helsingin yliopiston pääkirjasto Kaisa-talo sekä Seinäjoen pääkirjasto Apila. Ehdokkaat edustavat julkista rakentamista. Palkinnon saajan valitsee Aalto-yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkman.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto myönnetään merkittävästä uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta. Palkinto voidaan myöntää joko suomalaisen tai ulkomaisen arkkitehdin tai arkkitehtitoimiston Suomeen suunnittelemasta työstä tai suomalaisen arkkitehdin tai arkkitehtitoimiston ulkomaille suunnittelemasta työstä. Voittaja julkistetaan marraskuussa järjestettävässä tilaisuudessa.

Katso kuvia palkintoehdokkaasta

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliVineyard-seurakunnat järjestäytyivät uskonnolliseksi yhdyskunnaksi
Seuraava artikkeliVuoden kristillinen kirja 2014 -kilpailun finalistit valittu

Ei näytettäviä viestejä