Puolan Jeesus näkyy 16 kilometriin

Puolan_Jeesus_wiki420jpgPuolan jättiläismäisen Jeesus-patsaan paljastusjuhlallisuuksia vietetään ensi sunnuntaina. Puolan katolilaiset ovat kutsuneet myös muiden maiden katolilaisia tilaisuuteen mukaan. Patsaasta piti ilmeisesti alun perin tulla pieni puutarhaveistos.

Maailman suurin Jeesus-patsas sijaitsee tästä lähin länsipuolalaisessa 20 000 asukkaan Swiebodzinin kaupungissa.

– Tämä on kunnianosoitus Vapahtajalle ja muistuttaa hänen universaalista vallastaan. Usko tarvitsee todistuksekseen myös joitakin materiaalisia merkkejä, ja tämä monumentti on juuri sellainen, Zielona Gora-Gorzowin katolinen piispa Zygmunt Regmunt lausuu uutistoimisto ENI:n mukaan.

33-metrinen patsas nousee kukkulallaan jopa 65 metriin ja näkyy joka suuntaan ainakin 16 kilometriin. Patsaan pituudesta on ollut julkisuudessa erilaisia tietoja, mutta sen on määrä ”syöstä jalustaltaan” Brasilian Rio de Janeiron Kristus-patsas ja riistää siltä suurimman Jeesus-patsaan titteli.

Jeesus-patsas on paikallisen kirkkoherran idea. Joidenkin tietojen mukaan kirkkoherra oli alun perin puhunut pienestä puutarhaveistoksesta, mutta ruokahalu oli kasvanut syödessä.

Patsaan rakentaminen on herättänyt Puolan katolilaisissa myös kritiikkiä, jotkut ovat pitäneet sitä rahan tuhlauksena.

Google mapsin kuva patsaasta

Edellinen artikkeliKU: Myös Vasemmistoliitto menestyi vaaleissa
Seuraava artikkeliArkkipiispa Williams tapaa tänään paavin

Ei näytettäviä viestejä