Puhetta Jumalan kanssa parhaaseen katseluaikaan


save me series 420

Anne Hechen tähdittämä komediasarja ”Save me” pyörii torstaisin parhaaseen katseluaikaan amerikkalaisella tv-kanavalla NBC:llä. Sarja kertoo naisesta, joka käytyään lähellä kuolemaa huomaa omaavansa suoran keskustelukanavan Jumalan kanssa. (Sarjaa kommentoi Huffington Postin blogissaan
Paul Raushenbush).

Pääosaa sarjassa näyttelevä Heche on suomalaisille tv-katsojille tuttu Ally McBealista ja MTV3:lla pyörivässä Teoria miehistä -sarjasta. Oman osansa julkisuudesta on saanut myös hänen sittemmin päättynyt liittonsa talk-show -juontaja Ellen DeGeneresin kanssa.

Hengellisyys on Hechelle tuttu aihe, sillä hän kasvoi Ohiossa hyvin uskonnollisessa perheessä. Näyttelijä kertoo tehneensä pitkän matkan selvitellessään, mikä hänen suhteensa Jumalaan ja hengellisyyteen on, mikä Jumala on ja mikä hän voisi olla.

Hechen roolihahmo ”Save me” -sarjassa on connecticutilainen kotirouva Beth, joka kohtaa kuoleman heti ensimmäisessä sarjan jaksossa.

– Jokin elämässa kohdattu rankka menetys on hyvä alku tarinalle. Se pakottaa katsomaan itseä rehellisesti ja kaunistelematta ja tekemään toisenlaisia valintoja. Tässä kohtaa Jumala astuu kuvaan. Hän valaisee pimeyttämme, kun pyydämme apua.

Sarjan käsikirjoittaminen ja siinä näytteleminen on tuonut Hechen eteen kysymykset lapsuuskodin tarjoamasta uskontokäsityksestä. Hechellä ja hänen äidillään, jolla on homoseksuaaleja heteroiksi ”eheyttävä” klinikka, on kovin erilaiset ajatukset Jumalasta. Heche pitää joitakin äitinsä menettelytavoista jopa täysin rakkauden vastaisina.

– Äitini on hyvin tiukasti uskonnollinen. Hän joutuu nyt kohtaamaan sen tosiasian, että tytär, jonka hän kielsi tämän rakastuttua naiseen, puhuu nyt valtakunnallisella televisiokanavalla Jumalasta rakkautena. Ja – minä todella olen aina uskonut siihen, että Jumala on rakkaus.

Sarjan tulosta Suomeen ei ole tietoa.

(Kuva: Save me -sarjan kotisivut)

Edellinen artikkeliKansliapäällikölle hirmulohi
Seuraava artikkeli”Ortodoksijuutalaisuudessa avioliitto on miehen ja naisen asia”

Ei näytettäviä viestejä