Professori kansanedustajien tilaisuudesta: Puoskaroinnin lobbausta!

eduskunta pylväätUxx205Markku Myllykangas ihmettelee eduskunnassa tiistaina järjestettävää vaihtoehtohoitoihin liittyvää tilaisuutta.

– Tämä on selvästi uskomuslääkinnän eli puoskaroinnin lobbausta. Pidän edesvastuuttomana, jos näitä yritetään terveydenhuoltoon ujuttaa. Kyllä näihin pitäisi tiukasti suhtautua. Terveydenhuoltojärjestelmä ei kestä, jos siihen sotketaan näitä humpuukihoitoja, Myllykangas lataa tilaisuuden ohjelmaan perehdyttyään.

Hän hämmästelee, että tapahtuma järjestetään eduskunnan tiloissa ja kokoonkutsujina ovat kansanedustajat. Tilaisuudesta vastaavat perussuomalaisten kansanedustajat Johanna Jurva ja Ari Jalonen. Tapahtumassa on läsnä ja äänessä muun muassa erilaisten vaihtoehtohoitojen asiantuntijoita.

Kansanedustajille ja heidän avustajilleen tarkoitettua tilaisuutta on luonnehdittu kutsussa ei-konventionaalisen lääketieteen tai niin sanottujen vaihtoehtohoitojen alustustilaisuudeksi kokeilulainsäädännöstä ja tätä koskevasta kansalaisaloitteesta. Tilaisuus järjestetään Perussuomalaisten ryhmähuoneessa. Paikan päällä pohditaan muun muassa vaihtoehtohoitoihin liittyvän Sveitsin kokeilumallin soveltuvuutta Suomen olosuhteisiin sekä mietitään eri hoitomuotoja kokeilun osaksi. Tapahtuman kutsussa vedotaan siihen, että EU ja WHO suosittavat vuoropuhelua konventionaalisen lääketieteen ja vaihtoehtohoitojen välille. Lisäksi muistutetaan, että Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa ei ole vaihtoehtohoitoja koskevaa lainsäädäntöä ja että nyt Suomen Luontaisterveyden Liitto on ryhtynyt koordinoimaan kokeilulain valmistelua kansalaisaloitteena.

– Tässä tilaisuudessa järjestäjänä ovat perussuomalaiset, mutta melkein puolueessa kuin puolueessa löytyy näitä, jotka kannattavat uskomuslääkintää. Ettei olisi vaan eduskunnan suurin puolue tämä puoskaripuolue, siellä ollaan ministereitä myöten suopeita tällaiselle hommalle, Myllykangas jatkaa.

Kansanedustaja Ari Jalosen kannat asiaan täällä

Edellinen artikkeliKardinaalit pohtivat kuurian uudistamista
Seuraava artikkeliKansanedustaja: Vaihtoehtohoidot ja koululääketiede tukevat toisiaan

Ei näytettäviä viestejä