Pääsiäisen jälkeinen tiistai, Luuk. 24: 36-49, Hans-Christian Daniel

Hans-Christian Daniel
Espoonlahti

Päivänavaus alakoululle

Pääsiäinen on Herramme Jeesuksen Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen muisto- ja juhla-aika. Kautta kristikunnan kuuluu pääsiäisenä ilosanoma: Kristus on totisesti ylösnoussut! Ylösnousemus ei ole vain kauan sitten ja kerran tapahtunut asia, vaan se jatkuu. Jokainen raeruohon siemen, jokainen pensaan nuppu, jokainen leskenlehden alku on täynnä ylösnousemusta. Ylösnousemusta se on myös, kun talven jälkeen lumet ja jäät sulavat ja roudan maat kukkivat. Ylösnousemusta on siinäkin, että näin joutsenia palaamaan kotisuomeen, vaikka merellä onkin vielä jäitä.

Pääsiäinen on avoimien ovien päivä. Jeesuksen hauta jäi nimittäin auki. Enkeli oli vierittänyt suuren kiven pois haudan ovensuulta. Sitä kiveä ei laitettu takaisin, ei suljettu hauta, vaan se jäi avoimeksi. Se auttaa meitä uskomaan, että myös me olemme osallisia ylösnousemuksesta ja kuolemattomuudesta. Myös meidän ruumiimme on turvassa, kun Herrani Jeesus on puolestamme ylösnoussut. Kun uskomme häneen, emme ikinä kuole, vaan saamme elää hänen kanssaan ikuisesti. Herramme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus muuttaa kristityn asennetta kuolemaan: se ei ole enää kammottavaa, vaan väsyneen vaeltajan suloinen uni, josta Vapahtaja herättää viimeisenä päivänä. Uskossa Jeesukseen sinäkin olet osallinen ylösnousemuksesta. Hän on ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo häneen elää, vaikka kuolisikin (Joh.11:26).

Avoimien ovien päivä on tänään, kun ylösnoussut Vapahtaja elää ja on läsnä koulutyössä, välitunnilla, koulumatkalla, kotona, läksyjenluvussa, leikeissä, kotipihalla, ruokapöydässä ja jopa nukkuessasi. Pääsiäinen jatkuu, kun ylösnoussut Kristus lupaa: Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.

Pääsiäinen jatkuu. Olkaamme ylösnousemuksen lapsia. Eläkäämme uudessa elämässä, johon ylösnoussut Vapahtaja on kutsunut meitä: rakastakaamme Jumalaa yli kaiken ja lähimmäisiämme niin kuin itseämme. Antakoon Jumala sinulle tänään ylösnousemuksen uutta voimaa.