16. sunnuntai helluntaista, Luuk. 10:42, Hans-Christian Daniel

Hans-Christian Daniel
Espoonlahti

Päivänavaus yläkoululle musiikki: Simon&Garfunkel, Bridge over troubled water

Like a bridge over troubled water … Moni meistä tahtoisi olla toiselle siltana ja moni meistä tarvitsisi ja kaipailisi sellaista siltaa. Joudumme jokainen toteamaan, että minusta ei ole sillaksi toiselle; ja jokainen meistä joutuu enimmäkseen tyytymään pelkkään kaipaukseensa. VISLAA: Like a bridge …
Mitä kuuluu sinulle? Kiitos hyvää, vastaamme kaavamaisesti ajatellen, ettei toisella ole kuitenkaan aikaa kuunnella kaikkea sitä, mitä minulle kuuluu. Tai minulla ei ole aikaa kertoa edes tärkeämpiä kuulumisia. Joskus on vain vaikeaa luottaa toiseen niin paljon, että uskaltaa avautumaan hänelle. Kuuluuko teillekin kiirettä? Kuuluuko opettajan stressiä vai oppilaan suorituspainetta? Stressi ja paine ilmentävät oikeastaan saman asian: ettei ole aikaa elämiseen, pysähtymiseen ja hengähtämiseen.
Tämän viikon evankeliumi tuo meille Vapahtajan aivan lähelle, ikään kuin hän sanoisi juuri meille tässä ja nyt: ”Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen.” (Luuk. 10:42).
Elämämme on kuin troubled water eli kuohuva vesi: Moninaisista huolehdimme ja hätäilemme: kiireemme kuohuu yli äyräiden, elämä on useasti vain tulvakatastrofi. Rauhoittavasti ja suuntaa antaen Jeesus nuhtelee: Taneli, Taneli, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet. Oikeassa hän on. Hän osoittaa, mitä on tärkeää ja tarpeellista: vähän tai yksi ainoa, jota hän kutsuu hyväksi osaksi.
Tämä hyvä osa on kuin silta elämän kuohuvien uomien yli, silta rauhaan ja ymmärrykseen. Hyvä osa on istua ja kuunnella Jeesusta. Jumalan sana on se silta jota pitkin Vapahtaja tulee kiireeseemme ja stressiimme, suorituspaineisiin ja tulosvastuullisuuteemme. Hyvä osa on se rauha, jonka hän lahjoittaa. Jeesus on kaipaamamme silta eheyteen.
UUDELLEEN MUSIIKKI (Bridge over troubled water) Herra siunatkoon sinua…