Postilakko ei haittaa kirkolliskokousvaalien ehdokasasettelua – listat voi toimittaa kapituleihin sähköisesti

Kirkolliskokousvaalien ja hiippakuntavaltuustojen vaalien ehdokasasettelu päättyy perjantaina 15.11. kello 16, mihin mennessä valitsijayhdistysten pitää toimittaa tuomiokapituleihin perustamisasiakirjansa ehdokaslistoineen.

Moni on kysynyt, vaarantuuko ehdokasasettelu maanantaina alkaneen postilakon takia. Ei vaarannu, sillä asiakirjat voi toimittaa tuomiokapituleihin sähköisesti.

Kirkkohallituksen hallinto-osaston johtaja, kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja kertoo keskustelleensa asiasta kapitulien lakimiesasessorien kanssa. Neuvottelun seurauksena kirkon vaalisivuilla ja joidenkin tuomiokapitulien verkkosivuilla tähdennetään sähköisen asioinnin mahdollisuutta.

Pihlaja huomauttaa, että koska kyseessä ovat hiippakunnalliset vaalit, varsinainen vastuu ohjeistuksesta kuuluu hiippakunnille. Tiistaina 12.11. ajankohtaista ohjeistusta ehdokaslistojen toimittamisesta antoivat sivuillaan Turun, Kuopion, Tampereen ja Mikkelin hiippakunnat.

Kirkkolaki antaa tavallisestikin mahdollisuuden asiakirjojen sähköiseen toimittamiseen. Pihlajan mukaan asiasta on tiedotettu, koska siitä oli kentällä epätietoisuutta.

Turun tuomiokapituli suosittelee verkkosivuillaan asiakirjojen lähettämistä sähköisesti, koska ”postin kulku on epäluotettavaa”. Kapituli huomauttaa, että kirkon evl-osoitteiden sisällä tapahtuva liikenne on salattua ja turvallista. Kuopion tuomiokapituli kuitenkin muistuttaa, että asiakirjoissa pyydetään syntymäaikoja, ei henkilötunnuksia.

Kapitulit korostavat, että asiakirjojen toimittaminen määräaikaan mennessä on lähettäjän vastuulla.

Kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston vaalit toimitetaan 11.2.2020.

Kuva: Olli Seppälä. Kirkolliskokouksen istuntosali Turun kristillisellä opistolla.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliLähetysyhdistys Kylväjälle yhteistyösopimus Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon kanssa
Seuraava artikkeliPappi Tuomo Törmänen valittiin yleisön edustajaksi Julkisen sanan neuvostoon

Ei näytettäviä viestejä