Porvoolaisäidin idea: Pureskeltavat rukoushelmet lohduttavat hampaita tekevää vauvaa

Porvoolainen seurakunnan luottamushenkilö ja puolivuotiaan lapsen äiti Anna Talvitie sai lasta odottaessaan hauskan idean. Hän ryhtyi askartelemaan pureskeltavia rukoushelmiä.

– Tajusin, että elintarvikekelpoisia silikonipalloja voi tilata kaikissa taivaan väreissä. Niistä voi siis tehdä rukoushelmet, joita pureskellessa lapsi saa lohtua hampaidentekoon, Talvitie kertoo.

Kun hän julkaisi kuvan pururukoushelmistä Instagram-tilillään, hän sai kannustavaa palautetta. Ihmiset totesivat, että rukoilla voi niin kovin monilla tavoilla.

Talvitieltä on kysytty helmien valmistusohjeita. Yksi haluaa tehdä sellaiset ristiäislahjaksi ystävän vauvalle, toinen omalle lapselleen.

Silikonihelmien materiaali on vauvojen pureskelukoruihin sopivaa. Helmet sidotaan huolellisesti satiininauhaan. Korussa on myös turvalukko.

– Käsityöpiirissä olemme miettineet, että näitä voisi tehdä vaikka seurakunnan joulumyyjäisiin ja myydä lähetystyön hyväksi. Pururukoushelmet voisivat olla myös kiva idea seurakunnan kastelahjaksi villasukkien oheen, Talvitie pohtii.

Anna Talvitie on tyytyväinen seurakuntansa toimintaan. Hän käy vauvansa kanssa messussa ja vauvapyhäkoulussa.

– Lapseni tykkää urkumusiikista. Hän on messussa aina korvat hörössä kuullessaan sitä. Minulle on tärkeää siirtää omalle lapselle niitä perusarvoja ja sitä turvaa ja yhteyttä, jota olen itse seurakunnassa kokenut.

Vauvapyhäkoulussa ohjelmassa on vapaata yhdessäoloa sekä loruttelua, leikkejä ja lauluja päivän teemasta. Lopuksi hiljennytään yhdessä kynttilähartaushetkeen ja sen jälkeen nautitaan kahvit ja teet.

– Se on aivan ihana puolitoistatuntinen joka viikko. Siellä saa sekä vertaistukea että hengellistä evästä. Toivoisin useampienkin vauvavanhempien uskaltautuvan mukaan, Talvitie sanoo.

Kuva: Anna Talvitie

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMysteerikuva: Mitä nämä ovat?
Seuraava artikkeliJuutalaisten jom kippur -juhla saa synagogat täyteen ja kanat lentämään

Ei näytettäviä viestejä