Pohjois-Karjalaan puuhataan suurta Siun seurakuntayhtymää

Pohjois-Karjalaan esitetään perustettavaksi Siun seurakuntayhtymä. Joensuun seudun uudessa yhtymässä olisi yhteensä 93 000 jäsentä.

Yhteistyöselvityksen ohjausryhmä päätti keskiviikkona lähettää seurakuntiin kysymyksen, tahdotteko neuvotella yhdessä muiden seurakuntien kanssa uuden yhtymän perustamisesta Joensuun seudun seurakuntien tueksi. Vastausta odotetaan lokakuun loppuun mennessä.

Siun seurakunta -selvityksen ohjausryhmä hyväksyi selvityskonsultti, TT Matti Perälän loppuraportin, jossa ehdotetaan uuden Siun seurakuntayhtymän perustamista vuoden 2019 alusta. Raportin mukaan vuosi 2019 olisi luonteva alku uudelle yhtymälle, koska silloin tapahtuu sote- ja maakuntauudistus sekä myös verotusuudistus, mitkä vaikuttavat seurakuntien toimintaan. Lisäksi seurakuntavaalit pidetään marraskuussa 2018, ja uudet luottamushenkilöt aloittavat 2019.

Siun seurakunta -selvityksessä mukana ovat olleet Joensuun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän seurakunnat: Eno, Joensuu, Pielisensuu, Rantakylä, Pyhäselkä ja Vaara-Karjala sekä yhtymän ulkopuoliset seurakunnat: Heinävesi, Kitee, Kontiolahti, Liperi, Polvijärvi ja Tohmajärvi. Näillä seurakunnilla on 93 000 jäsentä. Lisäksi loppuraportti kysymyksineen lähetetään myös Outokummun ja Ilomantsin seurakuntiin.

Selvitystyön tavoitteena on vahvistaa luterilaisten seurakuntien elinvoimaa Pohjois-Karjalassa. Siun seurakunta -hankkeella on myös omat verkkosivut

Kuva: Siun seurakunta -hankkeen logo

Lue myös:

Siun seurakunta -hanke: ”Ilman hyvää tahtoa hyväkään organisaatio ei toimi”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUusi kristillinen urheiluseura KRIK liikuttaa ja evankelioi
Seuraava artikkeliSavon Sanomat: Museon spiritismityöpaja poiki uhkaavia viestejä

Ei näytettäviä viestejä