Podcast: Onko Pyhä Yrjö kirkon suosituin satuhahmo?

Pyhästä Yrjöstä tuli varhaiskeskiajasta lähtien valtavan suosittu ympäri kristillistä maailmaa. Vaikka tarina hänestä ja lohikäärmeen surmaamisesta onkin valtaosin satua, marttyyrina kuollut pyhimys oli mitä luultavimmin todellinen hahmo.

Kirkon ihmeellisimmät tarinat -podcast palaa tauolta miettimään, miksi tämän suositun pyhimyksen tarinassa seikkailee lohikäärme. Entä mitä ovat Raamatun lohikäärmeet?

Ortodoksien Pyhälle Yrjölle (Georgios Voittajalle) antama arvonimi suurmarttyyri kuvaa hänen kohtaloaan osuvasti. Kertomus Pyhän Yrjön marttyyrikuolemasta on täynnä karmivia ja fantastisia piirteitä. Mielikuvituksellinenkaan kidutus ei ole saada häntä hengiltä – ja silloin kun saa, Yrjö herää aina uudelleen eloon.

Mutta mitä Pyhästä Yrjöstä oikeastaan voidaan tietää, ja mitä hänen marttyyriytensä voi kertoa meille tänään?

Kuuntele Heikki Rusaman ja Eero Hietalan Kirkon ihmeellisimmät tarinat -podcastin kevätkauden ensimmäinen osa alta. Jakson voi kuunnella myös Spotifyssa tai käyttämässäsi podcast-sovelluksessa.

Oikaisu 15.3.2021 kello 14.05. Korjattu nimi Georgios Voittaja oikeaan muotoon.

Edellinen artikkeliKorona vaikeuttaa siirtolaistaustaisten romanien elämää entisestään – ”Pandemia on elvyttänyt rasismia Euroopassa”
Seuraava artikkeliKirkon toimielimet saavat kokoustaa sähköisesti 15. maaliskuuta alkaen

Ei näytettäviä viestejä