Pipliaseura pyörittää Agricola-Studiota osana lukutaitokampanjaa – katso video

Suomen Pipliaseura pyöräytti maanantaina käyntiin videokeskustelujen sarjan lukutaidon merkityksestä. Agricola-Studiossa eli viiden videokeskustelun sarjassa on kyse Pipliaseuran kampanjasta, joka tähtää naisten lukutaidon parantamiseen Afrikassa. Jokaiseen jaksoon liittyy näkökulma tansanialaiseen naisten koululuokkaan.

Agricola-Studion jaksot on kuvattu Helsingin keskustakirjasto Oodissa, ja ne julkaistaan Agricolan päivää 9.4. edeltävällä viikolla täällä. Kaikkien keskustelujen juontajana toimii toimittaja Päivikki Koskinen.

Pipliaseurojen Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelman tavoitteena on, että 20 000 naista oppii lukemaan. Ohjelma ulottuu 13 vähemmistökielelle ja viiteen maahan, joita ovat Etiopia, Kenia, Malawi, Namibia ja Tansania. Tänä vuonna Agricola-kampanjan aineistot ovat Tansaniasta, missä opetus alkoi viime syksynä ja ensimmäiset lukutaito-oppilaat saivat kurssinsa päätökseen maaliskuussa.

Kampanjaan kuuluu myös vuonna 2014 lanseerattu Agricola-leivos. Siitä on Pipliaseuran tiedotteen mukaan tullut kansainvälisen lukutaitotyön symboli. Leivoksesta on tänä vuonna tehty myös vegaaninen versio.

Katso ensimmäinen Agricola-Studion keskustelu, jossa vieraana on Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara.

Kuva: Kuvakaappaus Agricola-Studion sivulta. Kuvassa Päivikki Koskinen (vas.) ja Anna-Maria Soininvaara.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKatolinen piispa Teemu Sippo palasi töihin kolmen kuukauden sairausloman jälkeen
Seuraava artikkeliTurun Sanomat: Seurakuntayhtymä joutui pyramidihuijauksen uhriksi – korvauksia maksetaan yhä

Ei näytettäviä viestejä