Piispojen tuore kannanotto joutuu heti testiin Karjalohjalla

Karjalohjan srkRisto Soramies.

Päätös tapahtuman järjestämisestä on tehty viime vuonna Karjalohjan ollessa vielä oma, itsenäinen seurakuntansa. Tapahtuman on kutsunut koolle entinen kirkkoherra, nykyinen aluekappalainen Heikki Linnavirta. Linnavirran kutsumana paikalla on myös Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi, joka saarnaa sunnuntain jumalanpalveluksessa.

Lohjan seurakunnan kirkkoherra Juhani Korte kertoo saaneensa tiedon tapahtumasta helmikuun puolessavälissä. Hän kertoo, että halusi kunnioittaa viime vuonna tehtyä päätöstä tapahtuman järjestämisestä, joskin toteaa samaan hengenvetoon, että toista kertaa ei tapahtumaa enää järjestetä.

– Asiasta on käyty kriittistä keskustelua kirkkoneuvostossa. Nyt julkaistu piispojen kannanotto kirkkotilojen käytöstä osuu tietysti suoraan päällekkäin tapahtuman kanssa, Korte harmittelee.

Korte on ollut asiasta yhteydessä myös Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luomaan. Luoma sanoo Kotimaa24:lle olevansa kirkkoherran kanssa samoilla linjoilla. Omana kantanaan Luoma toteaa, että Paavalin synodi on tullut nyt hukanneeksi mahdollisuutensa jatkossa järjestää tilaisuuksiaan Espoon hiippakunnan alueella.
Piispat julkaisivat tänään yhdessä kannanoton, jossa todetaan, että niin kauan kuin lähetyshiippakunnan kirkko-opillinen ja kirkko-oikeudellinen asema on epäselvä, seurakuntien tiloja ei pidä luovuttaa sen käyttöön. Samassa kannanotossa todetaan, että evankelis-luterilaisen kirkon pappi ei voi olla mukana lähetyshiippakunnan toiminnassa.

Lue: Piispat näyttämässä ovea Lähetyshiippakunnan papeille

Linnavirta: Piispat ovat tehneet Karjalohjalla paljon pahaa

Piispa Häkkinen: Tuliko mitta täyteen?

Juhana Pohjola: Ihmettelen piispojen ”nyrkin heristelyä”

Edellinen artikkeliTampereella myydään seurakuntatalo miljoonalla
Seuraava artikkeliLinnavirta: Piispat ovat tehneet Karjalohjalla paljon pahaa

Ei näytettäviä viestejä