Piispat toivovat opillisia keskusteluja SRK:n johdon kanssa

Piispat ovat toivoneet vanhoillislestadiolaisen liikkeen johtoa keskustelemaan opillisista kysymyksistä, kertoo Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen. Kotimaa24 haastatteli eilen tehtäväänsä valittua Juntusta Pyhäjoella parhaillaan vietettävissä suviseuroissa.

Johtokunnan järjestäytymiskokouksen jälkeen pienimuotoisen tiedotustilaisuuden pitänyt Juntunen ei halunnut keskustella liikkeen teologiaan liittyvistä kysymyksistä. Hän vetosi ensisijaisesti piispojen eri yhteyksissä esittämiin keskustelutoiveisiin teologisista kysymyksistä ja toisaalta oman asemansa tuoreuteen.

– Piispoilta on sellaista ajatusta tullut, että heidän kanssaan voitaisiin keskustella, Juntunen sanoo Kotimaa24:lle.

– Toisaalta, jos teologiasta lähdettäisiin keskustelemaan, pitäisi olla mukana kaikenlaiset Tunnustuskirjat ja Raamatut. En myöskään jaksa tässä vaiheessa lähteä sellaiseen keskusteluun median kanssa.

Siihen, miksi piispat ovat toivoneet yhdistyksen edustajia keskustelemaan liikkeen teologiasta, Juntunen ei osaa ottaa kantaa.

Eilen lauantaina illalla pidetty johtokunnan järjestäytymiskokous venyi huomattavasti aikataulutettua pidemmäksi. Puheenjohtajiston mukaan puheenjohtajasta ei äänestetty ja päätös oli yksimielinen. Sitä kuitenkin edelsivät pitkät johtokunnan sisäiset keskustelut. Juntunen sanoo olleensa etukäteen tietoinen mahdollisuudesta tulla valituksi puheenjohtajan tehtävään.

Kokouksessa käsiteltiin puheenjohtajiston mukaan erityisesti puheenjohtajan roolia ja johtokunnan työnjakoa. Juntunen mainitsee myös johdon toimintatapojen kehittämisen. Varsinaisia linjanmuutoksia ei Juntusen mukaan kuitenkaan ole odotettavissa.

Puheenjohtajaksi valittu Juntunen on ollut SRK:n johtokunnan jäsen kaikkiaan 25 vuotta. Nykyisin Oulussa asuva 70-vuotias Juntunen on työskennellyt koko työuransa pappina. Ranuan kirkkoherrana hän oli 34 vuotta.

Lisäksi Juntunen on ollut Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa pappisasessorina ja lääninrovastina ollessaan Ranuan kirkkoherra. Kirkolliskokouksen pappisedustajana hän istui yhden kauden ennen eläkkeelle jäämistään.

Kuva: Joona Raudaskoski

Lue myös: Viljo Juntunen SRK:n puheenjohtajaksi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNiinistö isännöi kuluneella viikolla kahta paavia – viestintäpäällikkö kertoo taustat
Seuraava artikkeli”Pidän oman seurakunnan puolta yhtymässä”

Ei näytettäviä viestejä