Piispansauvakävely jää historiaan Oulun hiippakunnassa – nyt hypätään pyörän satulaan

Syyskuussa polkaistaan Oulun hiippakunnan piispan Jukka Keskitalon johdolla vauhtiin uusi Piispanpyöräily-tapahtuma. Kyseessä on koko kansan liikuntatapahtuma, jolla kerätään varoja vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen.

– Oulu on vahvasti profiloitunut pyöräilykaupunkina, joten ajattelin pyöräilyn lajina sopivan hyvin myös hyväntekeväisyystarkoituksessa järjestettävän piispan liikuntatapahtuman keskiöön. Oulun uudet Sykkeli-kaupunkipyörät mahdollistavat tapahtumaan osallistumisen vaikkapa matkailijoille, Keskitalo kertoo Oulun hiippakunnan tiedotteessa.

Piispan mukaan useissa perheissä kamppaillaan taloudellisissa vaikeuksissa, mikä näkyy myös siinä, ettei lasten liikuntavälineisiin tai lisenssimaksuihin ole varaa.

– Diakoniatyöntekijöillä on hyvä käsitys siitä, missä todellisuudessa Oulun seudulla eletään. Siksi olenkin iloinen, että avun koordinoi perille Oulun seurakuntien diakoniatyö, piispa sanoo.

Keskitalon erityisavustaja Harriet Urponen kertoo Kotimaa24:lle, että piispallisilla liikuntatapahtumilla on Oulussa pitkät perinteet, ja samalla vahvistaa, ettei Keskitalon edeltäjän Samuel Salmen aikaista Piispansauvakävelyä ole enää tarkoitus järjestää.

Yhteistyökumppanina Piispanpyöräilyssä on Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu, Popli ry.

Piispanpyöräily
la 14.9. klo 10, lähtö Oulun tuomiokirkolta. Matkakohteena Oulujoen pappila, jossa tarjoilua ja mukavaa ohjelmaa.

Kuva: Harriet Urponen.

Lue myös:

Piispa vie jälleen joukkonsa sauvakävelylle

* * *


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä

Edellinen artikkeliYksi uskon peruspilareista – Muslimien pyhiinvaellus alkoi perjantaina
Seuraava artikkeliArvio: Uusi kirkko-ooppera ammentaa seinämaalauksista ja puhuu perusasioista

Ei näytettäviä viestejä