Piispana toiminut Kantola saatetaan nähdä Tuomiokirkon catwalkilla

Ehdokaspastorin Turun tuomiokirkkoon puuhaama kansanedustajaehdokkaiden muotinäytös Yhteisvastuun hyväksi saa tunnetuilta poliitikoilta epäröivän vastaanoton. Pastori Kari Kanalan tarkoituksena on toteuttaa Turun tuomiokirkossa eduskuntapuolueiden Varsinais-Suomen vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden voimin muotinäytös.

Tapahtumaan osallistuu viisi turkulaista vaateliikettä, jotka toimittavat ehdokkaille second hand ja vintage-vaatteita eli kierrätysvaatteita. Näytöksessä huomioidaan Kanalan mukaan kulttuurihistoriallisesti arvokas kirkko. Catwalkilla kävellään sellomusiikin tahdissa ja kirkon kuori ja alttari jätetään rauhaan.

Kotimaa24 kysyi tunnetuilta kirkkoa lähellä olevilta poliitikoilta mielipidettä tempauksen sopivuudesta.

Positiivisimmin ideaan suhtautuu Sdp:n vapapuheenjohtaja, Turun entinen piispa Ilkka Kantola jota on jo alustavasti haastettu mukaan. Hän suhtautuu kutsuun varovaisen positiivisesti.

– Kari puhui tästä minulle ennakolta. Pidän ideaa kiinnostavana ja on hyvä ajatus, että tuotto menisi hyvään tarkoitukseen.

Kantola ei ole vielä päättänyt lähteekö hän mukaan tapahtumaan, vaan hän odottaa lisätietoja miten ilta on tarkoitus järjestää.

– Paljon riippuu illan kontekstista, kirkko ei ole esimerkiksi poliittisten puheiden paikka.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on odottavalla kannalla ja rajaa ettei kirkko ole varsinaisen kampanjoinnin paikka.

– Tämä on vaikea kysymys. Näillä tiedoilla on vaikea sanoa missä raja menee, onko kyseessä yhteisvastuukeräys vai eduskuntavaalitilaisuus? Seurakunnan on itse vedettävä raja onko ohjelma sopiva kirkkoon.

Räsänen kertoo kannattavansa luovia ideoita varojen keräämiseen hyväntekeväisyyteen. Hän kertoo osallistuneensa itsekin hiljattain Janakkalan seurakunnan runo- ja lauluhetkeen jolla kerättiin kirkossa varoja Yhteisvastuuseen, tosin hän tähdentää etteivät kaikki osallistuneet olleet poliitikkoja.

Sosiaalidemokraattien meppi, ortodoksipastori Mitro Repo ei halua tyrmätä ideaa, muttei selvästikään riemastu siitä.

– Hieman modernilta se kuulostaa vanhan kirkon edustajalle. Minä kyllä maksimoisin kirkossa olon hartauteen ja rukoukseen. Kyllä tässä joutuu vähän aikaa miettimään mikä mahtaa olla tilaisuuden teologinen substanssi, sanoo Repo viitaten tilaisuuden kirkollisiin perusteisiin.

Keskustan istuva kansanedustaja, pappi Lauri Oinonenkaan ei tunnu erityisesti innostuvan ideasta, mutta toteaa asian olevan paikallisen seurakunnan ja sen kirkkoherran harkinnan varassa.

– Itse olisin tässä suhteessa varovainen, mutta jätän tämän asianomaisten henkilöiden harkittavaksi.

Räsänen ja Oinonen eivät kampanjoi Varsinais-Suomen vaalipiirissä ja Repo ei ole ehdolla eduskuntavaalieissa, joten he kommentoivat asiaa periaatteellisella tasolla.

Lue myös: Kansallispyhäkköön poliitikkojen muotinäytös

Pastori-blogisti vertaa näytöstä polttopulloturnaukseen

Edellinen artikkeliPaastovinkki 9/40 – Mikael Jungner: Elämä on liian lyhyt ja liian arvokas uhrattavaksi massamedian
Seuraava artikkeliJapanin lähettien tilannetta seurataan aktiivisesti

Ei näytettäviä viestejä