Piispa Vikström: Suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin tehty kirkossa vedenjakaja

– Kirkossa ja uskossa on monia asioita, joihin ei voi antaa kovin yksiselitteisiä vastauksia, mikäli haluaa olla rehellinen, sanoo Porvoon piispa Björn Vikström
Vantaan Laurin haastattelussa.

Hän myöntää, että arat vastaukset ja epävarmuuden kanssa eläminen eivät oikein istu nykyiseen mediakulttuuriin, jossa piispoiltakin odotettaisiin napakkaa ja nopeaa kommentointia.

– Tämä on ihan arkipäivän psykologiaa. Jotkut haluavat selkeitä vastauksia ja sääntöjä, jotta voisivat tuntea olonsa turvatuksi. Toisten on taas helpompaa hyväksyä se, että on paljon asioita, joista emme voi olla varmoja. Mutta en halua sanoa, että toinen olisi toista parempi.

Vantaan Laurin haastattelussa Vikström arvioi, että suhtautumisesta seksuaalivähemmistöhin on tullut kirkon sisäisessä keskustelussa vedenjakaja.

– Pidän valitettavana, että seksuaalivähemmistöjen asemasta on tullut kysymys, jolla ollaan valmiita repimään yhä syvempiä haavoja kirkkoruumiiseen – jos nyt tällaista metaforista kieltä voi käyttää.

Vikström sanoo ymmärtävänsä, että kysymykselle annetaan niin suuri painoarvo, koska kyse on ihmisarvosta ja ihmisten kunnioittamisesta.

– Silti vähän suren sitä, että tästä asiasta on onnistuttu tekemään kirkossa niin suuri vedenjakaja, sillä eihän se juuri näy siinä päivittäisessä työssä, jota seurakunnissa tehdään.

Lue Kaisa Halosen tekemä Björn Vikströmin haastattelu Vantaan Laurissa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTeologiset väitökset: Älykästä suunnittelua ja seurakuntarakenteita
Seuraava artikkeliNuorten ehdokkaiden määrä laski edellisistä vaaleista

Ei näytettäviä viestejä