Piispa: Valtion syrjintä pakottaa dalitit jättämään kirkon

Intialaisen katolisen piispan mukaan jopa viiden miljoona kristityn dalitin on ollut pakko luopua uskostaan vuosikymmeniä Intian lakien nojalla jatkuneen syrjinnän takia.

Asiasta uutisoi ENI.

Eteläisen Andhra Pradeshin osavaltion Kurnoolin kaupungin piispa Anthony Poola reagoi vuosikymmeniä jatkuneeseen kristittyihin daliteihin kohdistuneeseen syrjintään sanomalla Hyderabadissa heinäkuun alussa pidetyssä seminaarissa, että hallitus toimii kuin hindulaisuuden lähetyssaarnaaja.

– Arviolta viisi miljoonaa kristittyä on jättänyt uskonsa tämän jatkuvan syrjinnän takia, katolilainen Poola sanoi seminaarissa, jonka järjestivät kristityt dalitit.

Seminaariin osallistui useita merkittäviä henkilöitä, mukaan lukien liittovaltion hallituksen ministeri Gulam Nabi Azad.

Dalitit, ”poljetut”, viittaa Intian yhteiskunnassa ”koskemattomina” kohdeltuihin alempikastisiin,  jotka tekevät halpa-arvoisia töitä ja elävät maaseudulla, eroteltuna ylempikastisista. 

Vuonna 1950 hallitus antoi hindudaliteille suunnitellun kastiaseman, joka oikeutti heidät ilmaiseen koulutukseen ja valtion työtehtäviin, pyrkimyksenä heidän sosiaalisen asemansa parantaminen. Suunniteltu kastiasema laajennettiin koskemaan sikhidaliteja vuonna 1956 ja buddhalaisia daliteja vuonna 1990, mutta on evätty kristityiltä daliteilta, joita on Intian 27 miljoonasta kristitystä kaksi kolmasosaa.

Kristityt kirkot ovat vaatineet muutosta, mutta hallitus on jättänyt tämän huomiotta. Hinduryhmät vastustavat kristittyjen dalitien ottamista mukaan suunniteltujen kastien ryhmään peläten massakääntymystä kristinuskoon.

– Sadat kristityt dalitit on pakotettu omaksumaan kaksoisidentiteetti ja näin on sen takia, etteivät dalitit voi käyttää suunnitellun kastin oikeuksia, jos julkistavat kristityn identiteettinsä, totesi kristitty dalitityöntekijä, pastori Raj Bharat Patta.

Kirkon ryhmät valmistautuvat maan laajuiseen kampanjaan ja mittavaan myöhemmin tässä kuussa New Delhissä järjestettävään kristittyjen joukkokokoukseen vastustaakseen kristittyjen dalitien jatkuvaa syrjintää.

Edellinen artikkeliPaljonko maksaa kristinusko?
Seuraava artikkeliArthur Kukkula on lukenut Raamatun reilusti yli 1000 kertaa

Ei näytettäviä viestejä