Piispa Salmi: Kirkkoa vaikea tunnistaa kritiikistä, mitä saamme osaksemme

Evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous aloitti syksyn istuntonsa Turussa. Piispa Samuel Salmen avajaissaarnan luki pappisasessori Juha Rauhala. Piispa Salmi on sairastapauksen vuoksi estynyt osallistumasta kirkolliskokoukseen.

Avajaissaarnassa nostettiin muun muassa esiin kysymys kirkon asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa.

”Kristinusko on vaikuttanut merkittävästi siihen, ketä tällä hetkellä olemme tai mitä suomalainen yhteiskunta nyt on. Oman aikamme ihanteet ovat suurimmalta osaltaan lähtöisin nimenomaan kristillisestä uskostamme, tahdoimmepa nähdä sen tai emme”, saarnassa todetaan.

Saarnassa käsiteltiin myös kristilliseen uskoon liittyviä kriittisiä kannanottoja.

”Olen huomannut monilla matkoillani omassa hiippakunnassani keskusteluissa seurakuntalaisten kanssa tietynlaista ajasta nousevaa alavireisyyttä. Varsin lyhyen ajan sisällä onkin tapahtunut muutos, jossa kirkon työntekijä, luottamushenkilö tai vastuunkantaja saattaa kokea kirkkoon tai kristilliseen uskoon liittyvät kriittiset kannanotot myös varsin henkilökohtaisiksi hyökkäyksiksi.”

”Kuitenkin työtä tehdään sitoutuneella mielellä ja vakaumuksen pohjalta voimia säästämättä. Usein meidän onkin vaikea tunnistaa kirkkoamme siitä kritiikistä, mitä saamme osaksemme”, saarnassa todettiin.

Lue koko saarna

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTampereen hallintojohtajaksi haki 42 henkilöä
Seuraava artikkeliVuoden raittiusteko -tunnustus piispalle ja kansaedustajalle

Ei näytettäviä viestejä