Piispa päätti puheensa prinssi Williamin ja Catherine Middletonin omaan rukoukseen

KuningasperheWIki

Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa seurasivat tänään tv-kuvista prinssi Williamin ja Catherine Middletonin avioitumista Westminster Abbey -katedraalissa Lontoossa.

Lontoon kadut tulvivat ihmisiä, jotka halusivat nähdä pienen vilauksen parista, jotka oli juuri ennen avioitumistaan nimetty kuninkaallisin arvonimin Cambridgen herttuaksi ja herttuattareksi. Parin vihkimyksen toimitti Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams. Ennen häitä julkaistussa viestissään Williams kertoi olevansa hyvin vaikuttunut siitä, miten selkeästi ja vastuullisesti hääpari on suhtautunut tapahtumaan.

Ytimekkään puheen puolestaan piti Lontoon piispa Richard Chartres. Hän on kuninkaallisen perheen henkilökohtainen ystävä ja neuvonantaja. Chartres totesi, että avioliiton tarkoitus on olla tie, jossa molemmat voivat auttaa toisiaan tulemaan sellaiseksi kuin Jumala on heidät tarkoittanut, syvimmällä ja todellisimmalla tavalla omiksi itsekseen. Chartres muistutti, että monet ihmiset pelkäävät maailmassa tänäänkin, mutta häistä kaikuu viesti ilon päivästä. On hyvä, että ihmiset eri puolilla maailmaa voivat seurata tätä juhlaa, koska tämä on niin kuin jokaisen hääpäivän pitäisi olla, toivon päivä, hän jatkoi.

Tämän jälkeen Chartres käsitteli muun muassa rakkauden ja hengellisen elämän yhteyttä. Puheensa päätteeksi hän luki hääparin itse laatiman koskettavan rukouksen, jossa prinssi William ja Catherine Middleton kiittivät perheistään ja avioliiton ilosta. Samalla he pyysivät, että he muistaisivat kiireisessä arjessaan kiinnittää huomion oleellisiin asioihin ja että he voisivat palvella ja lohduttaa niitä ihmisiä, jotka kärsivät.

Englanniksi rukous kuului seuraavasti:  God our Father, we thank you for our families; for the love that we share and for the joy of our marriage. In the busyness of each day keep our eyes fixed on what is real and important in life and help us to be generous with our time and love and energy. Strengthened by our union help us to serve and comfort those who suffer. We ask this in the Spirit of Jesus Christ. Amen.

Hääjuhlassa oli muiden vieraiden ohella voimakas ekumeeninen ja uskontojen välinen edustus.

Lue piispa Chartresin puhe prinssi Williamille ja Catherine Middletonille piispan kotisivuilta

(Kuvassa tuore aviopari Britannian kuningasperheen ympäröimänä Buckinhamin palatsin parvekkeella hääseremonian jälkeen, Kuva: Magnus D./Wikipedia)

Lue myös: Kate Middleton konfirmoitiin keväällä ennen häitä

Canterburyn arkkipiispa kehottaa rukoilemaan kuninkaallisen hääparin puolesta

Kuninkaallisia häitä pilkannut piispa pidätettiin virasta

Edellinen artikkeliKristillisen tuotantoyhtiön keräys hämmentää tv-väkeä
Seuraava artikkeliHuttunen jatkaa SENin pääsihteerinä

Ei näytettäviä viestejä